Danas: Radnici tvrde da Geox definitivno zatvara fabriku u Vranju

Posle pet godina rada u Vranju kompanija Geoks (Geox) zatvoriće fabriku obuće koja posluje u Industrijskoj zoni Bunuševac, a bez posla će ostati 1.200 ljudi, objavio je dnevni list Danas pozivajući se na potvrdu ove informacije od sada već bivših radnika u pogonu te italijanske firme.

"Definitivno su nam poslodavci saopštili da se fabrika zatvara i da se mašine pakuju", objavio je Danas izjavu jednog od radnika koji je pet godina radio u ovoj firmi, dodajući da je on naveo kako će "narednih dana biti više informacija".

Ovaj radnik je kazao da je odluku o definitivnom odlasku Italijana iz Vranja navodno "znala i premijerka Brnabić, ali nije bila spremna da svoju posetu jugu Srbije obeleži tom katastrofalnom vešću".

Iz Danas tvrde da im je još nekoliko zaposlenih u Geoksu potvrdilo informaciju o zatvaranju pogona u Vranju.

Glasine o odlasku Geoksa dodatno su pojačane zbog zatvaranja "autlet prodavnice" u centru Vranja, gde su prethodnih dana vladale velike gužve jer su po ceni od dve do pet hiljada dinara prodavani modeli muške i ženske obuće i patika, koje inače u redovnoj prodaji koštaju mnogo skuplje.

Kompanija Geoks svoju fabriku u Vranju otvorila je 2015. godine u prisustvu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Vlada Srbije subvencionisala je italijansku kompaniju sa 9.000 evra po svakom radniku.

Najnovije vesti