SSP: Naš član Nenad Stošić degradiran na poslu zbog političkog angažmana

Iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) saopšteno je da se "nastavlja teror" nad članovima te partije u Vranju.

- Posle napada na doktorku Mirjanu Ilić Stošić od strane glavnog tehničara bolnice, aktiviste SNS-a, u petak je teror nastavljen nad njenim suprugom Nenadom Stošićem, koji je već deset godina šef gradske deponije.

U 13.30 časova u petak uručeno mu je rešenje o godišnjem odmoru, rešenje o smeni sa pozicije šefa deponije i aneks ugovora o radu za novo radno mesto na pijaci kod Ogledne stanice, sa skoro duplo manjom platom.

Čoveku koji je bio jedan od najboljih šefova radnih jedinica u Komradu, koji je produžio radni vek deponije i dobio niz priznanja kao šef deponije za jednu od najboljih deponija u Srbiji, uručuje se rešenje o smeni i promeni radnog mesta.

Uprkos tome što je on predsednik Samostalnog sindikata u komunalnom preduzeću, te ga štiti i Zakon o radu i kolektivni ugovor po kome predsedniku sindikata i članovima odbora za vreme trajanja mandata ne mogu biti smanjene plate niti promenjena radna mesta, a kamoli uručeno rešenje o smeni bez njihovog pristanka - navodi se u saopštenju SSP.

U tekstu saopštenja dodaje se da su rukovodioci u Komradu "upozoreni da ovim rešenjima krše zakon i više članova kolektivnog ugovora".

- Osim tužbe za poništenje rešenja dobiće i tužbu za mobing i narušeno zdravlje zbog ovog postupka.

SSP Vranje će zaštiti svakog svog člana, a SNS u Vranju treba da zna šta ih čeka kada se ova njihova strahovlada i bezakonje završi - zaključuje se u saopštenju SSP koje je medijima prosleđeno u petak popodne.

Komentari

Господин се цео живот бави политиком ради фукције и сада када нема тога, онда смо деградирани. Јадна је ова странка и опозиција са оваквим члановима.

Najnovije vesti