SSP: Predsednica Mirjana Ilić Stošić verbalno napadnuta na poslu

Iz vranjskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) oštro su u četvrtak protestvovali "zbog napada kome je u sredu bila izložena predsednica odbora, doktorka Mirjana Ilić Stošić.

- Doktorka je vebalno napadnuta dok je bila na dužnosti, na svom radnom mestu.

Ilić Stošić je dežurala na praznik na Oftalmologiji, odeljenju gde radi, kada su u njene prostorije ušla dva čoveka u civilnim odelima, bez belih mantila i bez maski, ne poštujući bilo kakve propise ni epidemiološke mere.

To se dešavalo na odeljenju gde su hospitalizovani pacijenti.

Pri ulasku jedan od njih, glavni tehničar vranjske bolnice, inače aktivista SNS-a iz Vranjske Banje je vičući dozivao partijskog kolegu, takođe iz Vranjske Banje, koji je tog dana radio na Odeljenju oftalmologije.

Upozoren od dežurnog lekara doktorke Mirjane na neadekvatno ponašanje i nepoštovanje porotivepidemijskih mera, dotični je uvredama nastavio svoje bahato ponašanje, spominjuću stranačku opredeljenost doktorke, spominjući Dragana Đilasa u negativnom kontekstu i slično.

Predsednica odbora nije se uplašila, rekavši da svako ko dođe na odeljene mora poštovati kućni red bolnice, da je on svojim ponašanjem ugrozio zdravlje ležećih pacijenata i da njegova bahatost ne može biti tolerisana.

Dotičnog je to još više razgnevilo i krenuo je u nove verbalne napade - navodi se u saopštenju vranjskog SSP-a.

Ilić Stošić je, dodaje se, pozvala v.d. direktorku ZC Ljiljanu Antić.

- Ona se pravila potpuno nevešta i obećala je nekakvu komisiju koja će odlučiti o svemu.

Na kraju, Mirljana Ilić Stošić završila je najpre na Prijemno-trijažnom odeljenju (PTO), a potom i na Internom, gde joj je ukazana pomoć zbog srčanih smetnji.

Uz napomenu da je Mirjana Ilić Stošić provela april, u vreme vanredne situacije, u COVID bolnici, dok su se mnogi internisti i infektolozi, anesteziolozi krili po bolovanjima, mi iz SSP-a obaveštavamo javnost da na ovakve provokacije više nećemo ćutati i branićemo se svim snagama koje imamo.

Svako može da ima svoje mišljenje i politički stav, ali bahatost pojedinca iza maske SNS-a ne može se i neće više trpeti ni jedan jedini put.

Uz to, ova opomena je jasna – svu odgovornost za dalja dešavanja na sebe mora da preuzme vladajuća stranka, ovoga puta direktno prozvana.

Nikoga ne diramo, ali nećemo nikome dozvoliti da gazi naše ljudsko i građansko dostojanstvo, ni po koju cenu.

Čekaćemo tu obećanu komisiju, ali naša predsednica mora ostati zaštićena, ne samo na svom radnom mestu nego bilo gde, sviđalo se to nekome ili ne.

To što naša stranka dolazi, to neće zaustaviti nikakvi bahati primitivci i njihovi nalogodavci, niti će iko silom zaustaviti promene koje slede.

Ako nema mira za nas, neće ga biti ni za koga - dodaje se u saopštenju SSP-a.

Najnovije vesti