Srpskoligaš iz Trgovišta korak bliže opstanku: Pčinja - Timočanin 4:0

Vranje/Trgovište - Fudbaleri Pčinje pobedom nad Timočaninom iz Knjaževca sa 4:0 (3:0) ostvarili su drugi uzastopni prvenstveni trijumf, ali nisu napravili pomak na tabeli jer je u 25. kolu Srpske lige Istok pobedila i Vlasina iz Vlasotinca (peti put u poslednjih šest kola).

Protiv ekipe koja po kvalitetu sigurno pripada gornjem domu ove lige, ali je u predhodnom periodu bukvalno proživela sve i svašta, odigrala je Pčinja odličnu utakmicu i sasvim zasluženo slavila.

Domaće su odlikovali disciplina u igri, borbenost, želja, izbor pametnih rešenja.

Krenuli su silovito i već posle tri minuta, nakon odličnog centaršuta kapitena Smiljkovića, Marko Hristić je glavom smestio loptu u gol gostiju.

U 20. minutu, posle kornera, Miloš Smiljković, asistent kod prvog gola, glavom smešta loptu u gol gostiju za 2:0.

U 41. minutu Hristić je udarcem sa dvadesetka metara postigao svoj drugi gol na utakmici - 3:0.

Imala je Pčinja u prvom poluvremenu još nekoliko prilika, ali ih nije iskoristila.

U drugom delu igre za još jedan pogodak u mreži gostiju pobrinuo se Kristijan Ilić, posle asistencije Danila Arsića, i to je bilo konačnih 4:0.

U ovom periodu je Pčinja propustila nekoliko izglednih šansi, ali je i golman domaćih Mihajlović, u dva navrata, odličnim intervencijama onemogućio goste da postignu gol.

Trener Pčinjana Predrag Ristić rekao je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim odigrao možda i najbolju utakmicu u ovogodišnjem prvenstvu i osvojio tri bitna boda u nastavku borbe za opstanak.

"Igramo zaista dobro u poslednje vreme, delujemo kao ozbiljna ekipa koja zna sta hoće.

Sa ovakvom igrom i pristupom šanse za opstanak nam rastu.

Vredno treniramo i rastemo iz utakmice u utakmicu, i ako je do nas verujem da možemo do opastanka, a ako je do igre van terena -videćemo", kaže Ristić.

On upozorva da u ovom kolu opet ima čudnih rezultata na ostalim utakmicama Srpske lige Istok.

"Predhodno kolo je podiglo mnogo bure, sad se to nastavlja.

Imam informaciju da narednog vikenda, kada ćemo dočekati Dunav iz Prahova, neko želi da završi prvenstvo, odnosno da nas eliminiše iz borbe za opstanak.

Moji igrači su pod stalnim pritiskom i ja im zaista čestitam što to stoički podnose, za mene su oni pobednici šta god da se desi do kraja prvenstva", navodi Ristić.

Uprkos dvema vezanim pobedama, Pčinja je i dalje četrnaesta (sa 28 bodova) u ligi koja ima šesnaest timova.

Timočanin sa 13 i Žitorađa sa 11 bodova već su praktično napustili ligu.

Ispred Pčinje na tabeli su Đerdap i Vlasina koji imaju dva boda više od srpskoligaša iz Trgovišta.

Vlasina (koja je na kraju jesenjeg dela prvenstva bila na pretposlednjem mestu sa samo tri pobede), u poslednje vreme ostvaruje u najmanju ruku iznenađujuće rezultate (pet pobeda i jedan nerešen ishod u poslednjih šest kola).

Slično je i sa Đerdapom, koji je u poslednje vreme imao par pobeda nad timovima iz gornjeg dela tabele.

Raspored Pčinje do kraja prvenstva je sledeći: najpre će dočekati Dunav iz Prahova, potom gotovati Sinđeliću u Nišu, ša ugostiti SFS Borac iz Paraćina.

U pretpslednjem kolu Pčinja će gostovati Radničkom u Svilajncu, a u poslednjem dočekati direktnog konkurenta za ispadanje Đerdapa.

Vlasina na papiru ima teži raspored.

U narednom kolu dočekaće trećeplasiranog Sinđelića, potom gostovati sedmoplasiranom SFS Borcu u Paraćinu, pa dočekati osmoplasirani Radnički iz Svilajnca.

U pretposlednjem kolu gostovaće Đerdapu, a u poslednjem ugostiti četvrtoplasirano Jedinstvo 1936 iz Kruševca.

Đerdap, osim utakmica sa Pčinjom u Trgovištu i Vlasinom na domaćem terenu, ima još i gostovanja Jedinstvu 1936 u Kruševcu i lideru Trajalu takođe u Kruševcu, a biće domaćin Budućnosti iz Popovca.

Ispašće najmanje tri tima

Po završetku takmičarske sezone 2023/2024, samo prvak Srpske lige Istok plasiraće se u Prvu ligu Srbije. Iz Srpske lige Istok ispašće tri najslabije plasirana tima i još onoliko timova koliko se vrati iz Prve lige Srbije. U Srpsku ligu Istok ući će prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga Zapad, Istok, Jug i Centar.

Najnovije vesti