Srpskoligaš iz Trgovišta konačno pobedio: Pčinja - Vlasina 3:2

Pčinja iz Trgovišta pobedila je kao domaćin vlasotinačku Vlasinu sa 3:2 (1:0), u utakmici 19. kola Srpske lige Istok u fudbalu.

Bio je to prvi trijumf Pčinje još od 11. novembra (kada su u Trgovištu pobedili Radničkog iz Svilajnca), a ukupno šesta pobeda u prvenstvu.

Do tri važna boda u borbi za opstanak Pčinjani su u subotu došli u utakmici u kojoj su bili dominantni svih devedeset minuta.

U prvom poluvremenu propustio je domaći tim mnogo prilika, ali je iskoristio jednu i golom Miljana Stajića otišao na petnaestominutnu pauzu sa golom prednosti.

Drugo poluvreme počelo je brzim golom Pčinje, strelac je bio Kristijan Ilić.

Posle toga došlo je do opuštanja i dekoncentracije igrača domaćeg tima, pa su gosti iz Vlasotinca sa dva brza gola u roku od pet minuta došli do izjednačenja.

Domaćina kao da je taj gol trgao, pa su uspeli da preko Aleksandra Milenkovića opet dođu do prednosti i sa 3:2 privedu utakmicu kraju.

Trener Pčinje Predrag Ristić podsetio je posle meča u izjavi za Vranje News da je već ranije najavio da od utakmice sa Vlasinom očekuje da njegov tim bude pravi.

"Verujem da je današnja pobeda početak jedne dobre serije.

Već narednog vikenda gostujemo u Meševu, ekipi koja je druga na tabeli i imamo priliku da protiv odličnog protivnika potvrdimo kvalitet", samouveren je Ristić.

Pčinja je posle ove pobede napredovala za jedno mesto na tabeli i sada je trinaesta sa 19 bodova.

Iza su Timočanin iz Knjaževca sa 18, Vlasina sa 14 i Žitorađa sa 10 bodova.

Fudbaleri Pčinje u narednom kolu gostovaće drugoplasiranom Meševu, u istoimenom mestu kod Kruševca.

Najnovije vesti