Srpska liga Istok: Dinamo pobedio lidera, Pčinja odolela Jagodini

FK Dinamo Vranje uspeo je da nanese prvi poraz u sezoni Budućnosti iz Popovca, lideru na tabeli Srpske lige Istok, pobedivši je sa 2:1 u utakmici 7. kola Srpske lige Istok koja je odigrana na Stadionu Jumko u Vranju.

Posle ove značajne pobede Vranjanci su dvanaesti na tabeli sa 5 bodova, jedanaest manje od Budućnosti.

Dinamo ne igra tako loše ove sezone i da u prvenstvu, zbog kazne iz prethodnog šampionata Prve lige, nije startovao sa šest bodova minusa prema osvojenim bodovima na terenu bio bi u ovom momentu četvrtoplasirani tim lige odmah iza Budućnosti, Jedinstva iz Paraćina i kruševačkog Trajala.

Ipak, ne treba zaboraviti da se još četiri utakmice ovog kola igraju se u nedelju i da su moguće promene na tabeli Srpske lige Istok.

Priliku da nastavi niz pozitivnih rezultata posle ove pobede i remija u prethodnom kolu na gostovanju Pčinji, Dinamo će imati naredne sedmice kada će u Leskovcu odigrati derbi juga sa Dubočicom.

Leskovčani, inače deveti na tabeli, su u ovom kolu neočekivano poraženi na svom terenu od Meševa, ekipe iz istoimenog mesta kod Kruševca, trinaestoplasiranog tima lige.

Hrabroj Pčinji bod u Jagodini

Fudbaleri FK Pčinje iz Trgovišta odoleli su favorizovanoj Jagodini na gostovanju u sklopu 7. kola odigravši nerešeno 1:1. U duelu sa četvrtoplasiranim timom Srpske lige Istok, u kome je ekipa iz Trgovište vodila i imala mnogo šansi za golove, jedini pogodak za Pčinjanje postigao je Marjan Petrović u 14. minutu. Domaćini su izjednačili pred kraj poluvremena u 45. minutu. Posle ovog kola Jagodina je i dalje četvrta sa 11 bodova, a Pčinja na četrnaestom mestu ima 3 boda. Ekipa iz Trgovišta još uvek nema pobedu u ovogodišnjem šampionatu (tri boda osvojili su posle nerešenih rezultata), a priliku da se po prvi put domognu celog plena imaće sledećeg vikenda kada će u Trgovište stići jedanaestoplasirani Rembas iz Resavice.

Najnovije vesti