Srpska desnica: U Narodnom univerzitetu se sve radi po zakonu

"Iako nerado", kako se navodi, Gradski odbor Srpske desnice reagovao je u petak na saopštenje za javnost Jedinstvene Srbije (JS) kojim je odbor te stranke u Vranju ukazao na "otkaz ugovora o radu" Bobana Petkovića, člana JS, iz Narodnog univerziteta (NU).

- Najpre, zbog javnosti mora da bude jasno - Boban Petković je bio zaposlen u JU Narodni univerzitet u Vranju po osnovu ugovora o radu na određeno vreme, radi zamene privremeno odsutne radnice J.N, do njenog povratka sa bolovanja, a počev od 11. novembra 2019. godine.

J.N. je koristila trudničko bolovanje, a 30. januara 2020. godine poslodavcu je dostavila doznake za januar 2020. godine i podnela zahtev za korišćenje drugog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu u trajanju od 5 radnih dana.

S obzirom na to da je J.N. koristila trudničko bolovanje, kao i da ima pravo na korišćenje godišnjeg odmora, poslodavac je postupio u skladu sa zakonom i svim pozitivno pravnim propisima i zaposlenoj rešenjem odobrio korišćenje godišnjeg odmora u navedenom periodu - navode između ostalog iz odbora Srpske desnice.

Povratak radnika sa bolovanja, dodaje se, "nije definisan ugovorom, a u ovom slučaju zaposlena ima pravo da prekine trudničko bolovanje u bilo kom momentu".

- Prekidom trudničkog bolovanja osnov za dalje angažovanje Bobana Petkovića prestaje po sili zakona.

Direktorka JU Narodni univerzitet, član Srpske Desnice, sve je radila po zakonu, ali to, izgleda, nekome smeta.

Postavlja se pitanje da li je ovo način na koji će se GrO JS u Vranju boriti za svakog građanina grada Vranja?

Srpska desnica, kao mlada partija, samo želi da radi i da doprinosi svojim radom boljitku lokalne zajednice i građana.

Uostalom, idu izbori, pa će se videti u koga narod ima poverenje.

Samo, šta će biti tada, kada više niko neće moći da se krije iza nekog većeg i moćnijeg - navodi se između ostalog u saopštenju Srpske desnice Vranja.

Najnovije vesti