Sređivanje centra grada uoči dolaska Vučića FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće gost Vranja na svečanom otvaranju obnovljenog Pozorišta Bora Stanković, saopšteno je preko zvaničnog veb sajta lokalne samouprave.

Danima uoči ovog važnog datuma za Vranjanca, jer pozorište počinje ponovo da funkcioniše u vlastitoj zgradi nakon sedam godina, nadležne javne službe užurbano rade na poslednjim pripremama za dolazak visoke državne delegacije, ne dozvoljavajući da promakne nijedan detalj.

Na zgradama koje se oslanjaju na pozorišnu, a ne izgledaju baš reprezentativno, postavljeni su bilbordi, sređena je fontana kod zgrade Načelstva, farbane su zarđale površine i metalne konstrukcije u okolini, a u noći između nedelje i ponedeljka oprane su sve ulice u širem gradskom jezgru.

Ceremonija otvaranja zakazana je za ponedeljak 21. oktobar u 19.30 časova.

Nema zvanične potvrde da će otvaranju prisustvovati premijerka Ana Brnabić i pojedini ministri u vladi, ali takve informacije nezvanično stižu do novinara.

Na otvaranju će biti izvedena opera Koštana Petra Konjovića u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu, a u režiji Juga Radivojevića, reditelja koji je ponikao u vranjskom teatru.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici lokalne samouprave najavljeno je da će izvođenje opere moći da gledaju i zainteresovani Vranjanci koji ne uspeju da obezbede kartu i to preko video bima na Trgu Staniše Stošića.

Od 23. do 28. oktobra, posle sedam godina pauze, u zgradi vranjskog teatra održaće se Borini pozorišni dani, festival na kome će biti odigrano šest predstava na večernjoj sceni, uz bogat prateći program.

Najnovije vesti