SPS u Vranju otvorio knjigu žalosti za Mrkonjića, ceo autobus ide na sahranu VIDEO

Knjiga žalosti povodom smrti Milutina Mrkonjića otvorena je u sedištu Gradskog odbora SPS-a u Vranju i poštovaoci lika i dela dolaze ovih dana da se upišu, odaju poštu i pošalju poslednju poruku dojučerašnjem počasnom predsedniku partije koji je preminuo u subotu 27. novembra.

Sve do četvrtka, odnosno dana kada je planirana Mrkonjićeva sahrana, članstvo, simpatizeri i građani moći će da se upišu u knjigu žalosti svakog dana od 10 do 14 časova, navodi u izjavi za Vranje News potpredsednik GrO SPS Martin Đorđijević.

Mrkonjić je bio počasni predsednik SPS-a, a ranije je obavljao i funkciju ministra građevinarstva i infrastrukture u Vladi Srbije.

Centralni komemorativni skup povodom Mrkonjićeve smrti biće održan u Narodnoj skupštini Srbije u Beogradu u četvrtak u 11 sati.

Sahrana će se obaviti istog dana u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Milutin Mrkonjić preminuo je u Beogradu u 80-oj godini života na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Profil

Milutin Mrkonjić je rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Više od 45 godina je radio na realizaciji najznačajnih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture u mnogim zemljama sveta, Jugoslaviji i Srbiji: pruge Beograd-Bar, putnih koridora 10 i 11, mostova „Beška“ i „Žeželj“. Prvi je direktor „Saobraćajnog instituta CIP“. Posle NATO bombardovanja SR Jugoslavije rukovodio je Direkcijom za obnovu zemlje. Bio je član Centralnog komiteta SKJ. Počasni je predsednik SPS-a, bio je jedan od osnivača te stranke, potpredsednik i član Predsedništva. Od 2000. godine bio je poslanik Veća republika u Saveznoj skupštini SRJ, a zatim i državne zajednice Srbija i Crna Gora. Od 2006. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i potpredsednik Skupštine. Od 2008 do 2012. godine bio je ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja. Od aprila 2014. poslanik je u Skupštine Srbije. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja – Ordena zasluga za Saveznu Republiku Jugoslaviju prvog stepena, Medalje rada, Ordena rada sa srebrnim vencem, Ordena rada sa zlatnim vencem.

Komentari

Svaka cast i Mrkonjicu i svemu,ali u doba pandemije da ide celi bus na sahranu a vlast mesecima apeluje da se ne prave skupovi i kad nama neko umre samo najblizi prisustvuju,znaci da nasa nazovi drzava stvarno ne zna sta radi.
Sama vlast koja donosi mere i zakone prva bude koja ih ne postuje.

Sad se problem pravi za jedan bus, a onomad u Areni , SNS-ovci dovukose stotine autobusa iz cele Srbije. I ako ste gledali preko 25.000 ljudi bez maske, bez distance kli;u svom vodji. Eee, to je druže stra[no i sramotno za državu. A ne jedan autobus .

Ima li smisla žaliti za bilo kim ko je bio deo zločinačkog SPS režima koji nas je odveo u sve one ratove, koji je ubijao političke protivnike, tukao studente, napravio arkana, zemunski klan, čitav kriminalni milje zbog kojeg ni sada ne možemo da imamo pravnu državu???

Najnovije vesti