SPS: Status Mladena Kostića biće rešen uzajamnim dogovorom

Socijalisti Vranja saopštili su u ponedeljak uveče da je odbornički klub „Zajedno za Vranje – SPS – Ivica Dačić“ i Skupštini grada Vranja "i do sada delovao jedinstveno po svim pitanjima" i da će "tako biti i u budućem periodu".

- I to u punom broju od 15 odbornika koliko ima, sa izuzetkom nestranačke ličnosti dr Mladena Kostića čiji status će biti rešen uzajamnim dogovorom i razumevanjem, uvažavanjem stavova većine u odborničkoj grupi i u vezi istupanja pojedinaca u njoj, o čemu će javnost biti pravovremeno informisana - kaže se u saopštenju vranjskog SPS-a.

SPS se u ponedeljak uveče oglasio i povodom, kako se kaže u saopštenju, "nerelevantnih tekstova na portalima „Gerila“, „Infobrif“ i „Danas“, objavljenih u toku večernjih sati 4. februara, o tome da grupa socijalista iz opštinskih odbora sa teritorije Pčinjskog okruga navodno traži da SPS napusti koaliciju sa SNS".

- Oglašavamo se u ime Gradske organizacije SPS Vranje i ovim informišemo javnost grada, okruga i Republike, da do dana današnjeg niti jedan pisani, niti usmeni zahtev bilo kog člana, pristalice ili simpatizera SPS iz naše organizacije upućen za raskidanje koalicije sa SNS nije stigao.

Naprotiv, odnosi dva odbora SNS i SPS u Vranju su u apsolutno uzlaznoj liniji i izuzetno korektnim relacijama.

Gradski odbor SPS Vranje se potpuno ograđuje, od pseudo-informatora i kvazi-izveštača koji već duže vreme truju javnost lažnim vestima i informacijama o stanju u vranjskom odboru SPS i odboru SPS Pčinjskog okruga, želeći da pritom skrenu pažnju na svoje minorno političko ponašanje i delovanje koje je potpuno van okvira zvanične politike vladajuće većine u Skupštini Srbije i državnog rukovodstva Republike Srbije.

Ovim i ovakvim delovanjem pojedini neimenovani izvori iz nazovi SPS samo pokazuju da su politički gubitnici koji koriste veoma tešku društveno-političku situaciju kako bi lično profitirali.

Socijalisti Vranja i Pčinjskog okruga čvrsto stoje na principima državotvorne politike predsednika SPS Ivice Dačića i svih članova Vlade Republike Srbije iz Socijalističke partije Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem - navode socijalisti Vranja u saopštenju za medije.

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić, komantarišući javne prozivke za učešće lekaraspecijaliste ORL Mladena Kostića na protestima "1 od 5 miliona - Vranje bez straha", ujedno i odbornika u lokalnom parlamentu ispred liste "SPS - Zajedno za Vranje", kazao je ranije u ponedeljak za Vranje News da doktor Kostić "nije član SPS-a", već je na listi "kao nestranačka ličnost".

- Nisam zbog privatnih obaveza imao vremena da se vidim sa njim za vikend, ali ćemo svakako o svemu porazgovarati i videti o čemu se radi.

On je nestranačka ličnost, nije član organa parije, ali je deo koalicije - kazao je Antić za Vranje News.

Najnovije vesti