Antić: Ne učestvujemo u protestima, doktor Mladen je nestranačka ličnost

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić, komantarišući javne prozivke za učešće lekara specijaliste ORL Mladena Kostića na protestima "1 od 5 miliona - Vranje bez straha", ujedno i odbornika u lokalnom parlamentu ispred liste "SPS - Zajedno za Vranje", kazao je da doktor Kostić "nije član SPS-a", već je na listi "kao nestranačka ličnost".

- Nisam zbog privatnih obaveza imao vremena da se vidim sa njim za vikend, ali ćemo svakako o svemu porazgovarati i videti o čemu se radi.

On je nestranačka ličnost, nije član organa parije, ali je deo koalicije - kazao je Antić za Vranje News.

Lider vranjskih socijalista ponovio je svoj stav da sa pozicije predsednika Gradskog odbora SPS-a i člana vladajuće većine u gradskoj vlasti nema šta da misli o najavljenim protestima građanske inicijative protiv vlasti.

- Nemamo ništa protiv građanskih inicijativa, predloga, pa čak i tih protesta ukoliko oni budu organizovani u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i ne narušavaju javni red i mir.

Bez omalovažavanja, uvreda pojedinaca i državnih organa, bez da se ikome ugrožava pravo na drugačije mišljenje - ponavlja Antić svoj stav, izrečen i pre desetak dana na Otvorenom danu za medije GrO SPS.

Antić smatra da "građani imaju pravo da pokreću inicijative, i po Ustavu, i po zakonima Srbije, da daju predloge, mišljenja i sugestije, iskazuju svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo".

- Naravno da SPS u tome neće učestvovati, niti naši članovi.

Čak i kada bismo bili nezadovoljni, smatramo da bi to bilo krajnje licemereno da sedimo u vladajućoj većini, a da učestvujemo u nečemu što se tako zove - kazao je na Otvorenom danu za medije Antić, uz obrazloženje da i danas i dalje stoji iza ovakvog stava.

Najnovije vesti