SPS i SNS predali zajedničku listu za lokalne izbore u Surdulici

Vranje - Predstavnici opštinskih odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke, predali su zajedničku odborničku listu za junske lokalne izbore u Surdulici.

Šef surduličkih socijalista, potpredsednik SPS-a i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Novica Tončev konstatovao je tom prigodom da je tokom proteklih godina SPS samostalno vodio Surdulicu i "postigao izuzetne rezultate u različitim oblastima, stvarajući osnovu za dalji razvoj i napredak".

"Sada, udruženi sa SNS-om, želimo da zajednički nastavimo da radimo na ostvarivanju novih ciljeva i projekata koji će doneti korist svima koji žive i rade u Surdulici.

Verujem da je najznačajniji smisao naše zajedničke liste to što pokazujemo da se interesi Surdulice i svih njenih građana stavljaju ispred svih ličnih, političkih ili bilo kojih drugih stavova.

Vreme je da zajedno nastavimo putem napretka i da zajedno gradimo bolju budućnost za Surdulicu.

Pozivam vas da na predstojećim izborima podržite našu zajedničku listu pod rednim brojem 1", naveo je Tončev.

Tončev i njegovi socijalisti dosad su redovno pobeđivali naprednjake na svim izborima od 2012, a Surdulica je bila jedna od retkih opština u Srbiji u kojoj SNS nije u vlasti.

Na glasanju za parlamentarne izbore u decembru, ubedljivu pobedu od 46,21 odsto (5.100 glasova) odnela je Socijalistička partija Srbije (sa listom Ivica Dačić - premijer Srbije), iza nje je bio SNS (Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane) sa 38,6 odsto (4.260 glasova), dok je na trećem mestu bila Srbija protiv nasilja sa 7,46 procenata (823 glasova).

Koordinator naprednjaka za Pčinjski okrug Dragan Boske Stevanović nakon izbora u decembru govorio je o navodnom preseljenju birača kao presudnoj stvari za pobedu socijalista u toj opštini.

Tončev je odgovorio da Stevanović "iznosi neistine", navodeći kao ilustraciju statističke podatke Republičkog zavoda za statistiku prema kojoj se broj birača u Surdulici u 2023. u odnosu na 2022. godinu smanjio za oko 200.

"Pozivam Dragana Stevanovića Bosketa da hrabro izađe na lokalne izbore u Surdulici naredne godine, u mom rodnom mestu, i mestu u kome je živeo, koje ga je prihvatilo kao svog kada je došao iz Bosne.

Neka istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića, poručio je tada Tončev.

Najnovije vesti