Socijalisti predali odborničku listu: Mladost kao adut FOTO/VIDEO

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju predao je odborničku listu Gradskoj izbornoj komisiji, u sredu u kasnim popodnevnim satima.

Lista pod nazivom "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije" je u punom formatu, sa 65 imena koliko mesta ima u odborničkim klupama gradskog parlamenta.

Na listi je 26 žena, a 70 odsto kandidata, prema rečima ljudi iz rukovodstva partije, mlađe je od 35 godina.

Na listi su samo dva penzionera, rečeno je Vranje News-u nakon predaje liste.

Na predstojećim izborima za odbornike Skupštine grada, zakazanim za 26. april, lista socijalista biće pod rednim brojem tri.

Vranjski SPS je listu predao nakon što je prikupljeno 2.103 potpisa.

Prvi na listi SPS-a za lokalne izbore, potpredsednik Gradskog odbora Srđan Dekić u izjavi nakon predaje liste zahvalio se svima koji su pružili podršku odborničkoj listi socijalista.

- Možda je prikupljanje potpisa trajalo koji dan duže, ali smo želeli da ispoštujemo sve ljude koji nisu bili u mogućnosti da u kratkom vremenu dođu i daju potpis i podršku našoj stranci.

Svima se od srca zahvaljujemo i očekujemo da ćemo imati njihovu podršku i u izbornom danu - kazao je Dekić.

Osim njega među prvih deset imena na listi socijalista za lokalne izbore su i gensek gradskog odbora Branimir Stojančić, te bivši gradonačelnik Miroljub Stojčić.

Tu je i nekadašnji predsednik IO SO Vranje Miroslav Dejković, potpredsednici partije Boban Mladenović i Martin Đorđijević, direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković, direktorka OŠ 1. maj u Vrtogošu Slađana Dimčić itd.

Gradska izborna komisija u Vranju dosad je proglasila odborničku listu koalicije Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera pod nazivom "Aleksandar Vučić – Za našu decu" za Vranje i Vranjsku Banju, kao i listu Jedinstvene Srbije i GG Vranje Vranjancima.

Najnovije vesti