Socijalisti pred izbornu tišinu: U odgovornosti je naša prednost nad drugima VIDEO

Predstojeći izbori su veoma bitni za građane Vranja i oni ih trebaju pametno iskoristiti; ne bi trebalo da prodaju svoj glas, jer prodavajući ga, prodaju svoju budućnost, samo neka glasaju bez pritiska, izjavio je u četvrtak prvi na odborničkoj listi i potpredsednik GrO SPS Srđan Dekić.

Na dan uoči početka izborne tišine, Dekić je na konferenciji za medije vranjskog SPS-a poručio građanima Vranja "da glasaju za svoju budućnost".

- Vranje nije ničiji politički plen, niti će biti.

Vranje je naš život, naš grad i trebamo ga graditi kao modernu i razvijenu zajednicu u kojoj ćemo svi u budućnosti živeti zajedno.

Mi smo možda jedina politička opcija koja je uoči izbora napravila adekvatan program o razvoju grada Vranja u budućem periodu i ponudila ga biračima - od infrastrukture, preko ekonomskog razvoja, planova za poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, te program za razvoj Vranjske Banje...

Naše bogatstvo su ljudi, imamo ih dosta sa rezultatima iza sebe, ljude koji su gradili temelje ovog grada - rekao je Dekić.

On je još dodao da su prednosti SPS-a nad ostalima znanje, iskustvo, ali pre svega "odgovornost da se bude bolji od onih koji su vodili Vranje u prethodnom mandatu".

- To je za nas obaveza i u periodu koji dolazi - kazao je Dekić.

Branimir Stojančić, gensek IO GrO SPS, naglasio je da je očekivao da će završna konferencija za medije socijalista pred izbore proteći u pozitivnom tonu, ali da su neki događaji u Vranjskoj Banji diktirali drugačiji tok.

- U prethodnom periodu vodili smo mirnu i pozitivnu kampanju, ne osvrćući se na političke neistomišljenike, pričali svoju priču.

Nažalost, juče i prekjuče desili su se manji incidenti koji su omeli našu kampanju, ali mi nastavljamo dalje, želimo da iskoristimo i ovaj dan da u jednoj pozitivnoj atmosferi privedemo kampanju za izbore kraju - rekao je Stojančić.

Socijalisti nisu želeli da pominju vinovnike, ni imena, ali je, prema nezvaničnim saznanjima, jedan njihov kandidat za odbornika za SO Vranjska Banja povređen u sukobu sa banjskim naprednjacima.

Stojančić je pomenuo još jedan inicident, ovog puta u Vranju, koji se desio u utorak uveče kada su predstavnici Socijalističke omladine "napadnuti od političkih neistomišljenika".

- Mi smo spremni na mnogobrojne kompromise zarad mira i uvođenja politike u normalnost - naglasio je Stojančić.

Na novinarsku konstataciju da postoje glasine o tome da se "pojedine partije već bave kupovinom glasova" pre glasanja 21. juna, Stojančić je uzvratio da se SPS "nikada nije bavio trgovinom uticajem".

STANKOVIĆ: Mladi podržali našu listu

Na konferenciji za medije naglašeno je da SPS na listi ima veliki broj mladih ljudi i da je ideja da im se u budućnosti "pruži veće poverenje i veća šansa" u političkom delovanju. Predsednik Socijalističke omladine Vranja Stefan Stanković kazao je da je "vrlo zadovoljan i ponosan na SPS jer je, pored toga što je tradicionalna stranka sa tri decenija postojanja, pokazala i da ima budućnost, dokazujući to stavljanjem mladih u vrh liste prioriteta za predstojeće izbore".

Član GrO SPS i nekadašnji predsednik IO SO Vranje Miroslav Dejković kazao je da je vrlo važan segment u programu SPS-a za naredne četiri godine "stvaranje uslova za razvoj privrede i poljoprivrede, što bi stvorilo uslove za veće zapošljavanje".

Prvi na listi SPS-a Srđan Dekić na kraju je Vranjance pozvao "da glasaju odgovorno, promišljeno i da glasaju za svoju budućnost".

- Iza nas su dela i sa nama se ta dela mogu pretvoriti u nešto što će biti temelj za još bolji život u Vranju - rekao je on.

SPS će na glasačkom listiću za parlamentarne izbore biti na broju dva, za lokalne izbore u Vranju pod brojem 3, a na izborima za odbornike u SO Vranjska Banja pod rednim brojem 5.

SPS u predizbornoj kampanji na lokalu nastupa pod sloganom "Dobro pamtimo, a bolje stvaramo".

Najnovije vesti