SNS Surdulica: Smene u školama zbog koruptivnih aktivnosti

Vranje - Iz Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Surdulici saopšteno je da tamošnji naprednjaci "pomno prate situaciju" u vezi sa, kako se kaže, "organizovanjem štrajkova i neposlušnosti u OŠ Bora Stanković u selu Jelašnica".

Surdulički SNS, kako se naglašava, "obaveštava javnost da iza svega stoji lokalna vlast opštine Surdulica" koja, dodaje se, "ne može da se pomiri sa činjenicom da podršku građana Surdulice gubi geometrijskom progresijom".

- Duboko pogođeni smenama direktora prosvetnih ustanova na teritoriji opštine Surdulica, misleći da zaista žive u „Užičkoj republici", ne prezajući od otvorenog napada na vladu Srbije i nadležno Ministarstvo prosvete, najviši funkcioneri lokalne vlasti, uz svesrdnu pomoć Đilasovih medija, pokušavaju sve kako bi zaštitili kriminal i bezakonje koje se godinama u tim ustanovama dešavalo, a sve po nalogu te iste lokalne vlasti.

Istina je jedna i jasna.

Ovim smenama su jedino ugrožene nezakonite i koruptivne aktivnosti po prosvetnim ustanovama gde su prosvetna i budžetska inspekcija utvrdile gomilu nepravilnosti, nezakonitosti i korupcije.

Svi rezultati glasanja školskih kolektiva i školskih odbora koje je upravo postavila lokalna samouprava i na kojima ubedljive pobede odnose kandidati za direktore koje je imenovalo Ministarstvo prosvete nam jasno pokazuju da su građani Surdulice i sva stručna javnost snažno podržali promene po prosvetnim ustanovama u Surdulici i od toga država neće odustati niti se uplašila plaćenih i tajkunski podržanih štrajkova - kaže se između ostalog u saopštenju SNS Surdulice.

Surdulica je jedna od retkih opština u Srbiji gde naprednjaci nisu na vlasti.

Njih je na nedavnim lokalnim izborima pobedio SPS.

Najnovije vesti