SNS: SSP bi da lažima okrene Rome protiv vlasti

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju u četvrtak je saopšteno da je vranjski odbor Stranka slobode i pravde (SSP) "još jednim neosnovanim saopštenjem pokazao koliko ne poznaje nacionalne grupacije koje bi lažima da okrene protiv aktuelne vlasti zarad beskrupuloznih političkih ciljeva".

- Dolaskom na vlast SNS formirane su sve neophodne institucije za život i rad Romske nacionalne manjine.

U sklopu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine u Vranju je pripadnicima Romske nacionalne manjine, putem prekvalifikacija i dokvalifikacija, obezbeđeno 200 sertifikata različitih profila zanimanja.

Putem projekta „Zajedno za zajednicu” obezbeđena su sredstva za 35 radna angažovanja Roma u javnim preduzećima, javnim ustanovama, organizacijama civilnog društva i privatnim preduzećima - navode iz lokalnog SNS-a.

Iz ove stranke poručuju da "brinu i o deci Roma".

- Dokaz je obezbeđen besplatan boravak mališana ove nacionalne manjine u naredne tri godine u predškolskim ustanovama u gradu, putem projekta realizovanog u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

Ni u vreme pandemije Romi u Vranju nisu zapostavljeni, izuzetnom saradnjom sa partnerima EU, posebno putem ROMACTED programa.

Renoviran je Trg Bakije Bakića i obezbeđeni paketi pomoći u hrani i medicinskoj opremi za svo vreme trajanja vanrednog stanja, što je i danas praksa - tvrde iz SNS.

U saopštenju vladajuće partije dodaje se da "ne treba zaboraviti da je uređen prilazni put do Romskog groblja, da su lokalne televizijske stanice Vranjska plus i RTV uvrstile u programske šeme program na romskom jeziku, a ZC Vranje obezbedio besplatne ginekološke preglede za sve žene romske nacionalne manjine".

- Dodajmo i to da će Fudbalski klub Radnički, koji je ugasila garnitura bivše vlasti, ponovo zaživeti.

Kada sve rečeno sumiramo svesni smo mi nedostatka podrške SSP-a na teritoriji grada Vranja i nepopravljivosti položaja onih koji je predstavljaju - kaže se između ostalog u saopštenju vranjskog SNS-a.

Komentari

A o kom gradu se ovde prica da odem i uselim se tamo. Inace ka sam vranjanac iz mahalu gornju. Ovde je bas sve kao u filmovima med i mleko. Ima li nastavak ove komedije. Da si uzmem pucke na vreme

Najnovije vesti