SNS: Neosnovani prigovori vranjske opozicije na izborni proces

Iz gradskog odbora SNS-a u Vranju saopšteno je u četvrtak da je koalicija Hrabro za Vranje - Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak - Ćuta podnela prigovor Gradskoj izbornoj komisiji zbog nepravilnosti u postupku sprovođenja izbora, ali, kako se tvrdi, "bez ikakve primedbe u zapisnicima o radu biračkih odbora i bez ikakvog drugog dokaza o eventualnim nepravilnostima".

"Jedine neregularnosti u toku izbornog dana bile su te što su Slobodan Petrović i Igor Zlatković neovlašćeno ulazili, kako u prostorije Gradske izborne komisije, tako i na više biračkih mesta, s namerom da izazovu konflikt koji će u krajnjoj liniji izazvati remećenje reda na biračkom mestu i nesmetano i zakonito odvijanje izbora.

Nama iz SNS-a je jasno da svaki gubitnik ima pravo da se ljuti, ali je degutantno to što neko ko se sam svojski potrudio da poremeti nesmetano odvijanje izbora, spočitava i ukazuje na kršenje izbornog procesa.

Čak podnosi 100 prigovora, bez da precizira koje su neregularnosti i nepravilnosti učinjene, jer i sam dobro zna da ih nema.

Pored toga, zbog neorganizovanosti, neukosti i nepoznavanja materije izbornog prava, gospoda čak ne zna ni šta da napiše u prigovoru, a kamoli da utvrđuje eventualne nepravilnosti.

U samom prigovoru, u svoj svojoj nemoći, ističe da je na svim biračkim mestima broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja izašlih glasača, što je naravno apsolutno nemoguće.

Najpre iz razloga što se uvidom u zapisnike o radu biračkog odbora može utvrditi da je ovo neistina, jer su oni, na samom biračkom mestu, između ostalih, verifikovani potpisima i članova biračkog odbora iz redova njihovih političkih stranaka, tj. koalicija.

Takođe, program Republičkog zavoda za statistiku bi prilikom same kontrole i obrade zapisnika, odmah prepoznao takvu grešku i uputio na dalje procedure.

Svi zapisnici su nakon zatvaranja biračkih mesta i obrade izbornog materijala u Gradskoj izbornoj komisiji objavljeni na zvaničnoj prezentaciji Republičke izborne komisije, gde je vidljiva sadržina svih zapisnika i potpisi članova Biračkog odbora, ali te elementarne stvari neko treba da zna, pre nego što se dodatno obruka", piše u saopštenju Saveta za informisanje SNS Vranje.

Najnovije vesti