Slobodna reč: I neki od zaposlenih u vranjskom zdravstvu menjaju prebivalište

Osim radnika Vodovoda i Turističke organizacije Vranje koji su, prema tvrdnjama narodnog poslanika stranke SRCE iz Vranja Slobodana Petrovića fiktivno prijavili prebivalište u Beogradu kako bi glasali na predstojećim beogradskim izborima, to su, objavio je portal Slobodna reč, navodno učinili i neki od zaposlenih u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje.

Pozivajući se na neimenovan, ali "pouzdan izvor iz vranjskog ZC-a", vranjski portal je obelodanio da je "više medicinskih i administrativnih radnika u istom vremenskom periodu promenilo prebivalište uoči beogradskih izbora".

"Sada su im adrese u ličnoj karti na lokacijama u Beogradu.

Dodatno, nekolicina njih se među kolegama raspituju da li sada imaju pravo na veću nadoknadu za putne troškove, jer im je radno mesto na više od 360 kilometara od zvanične adrese u ličnoj karti", objavila je Slobodna reč.

Navodno, kako navodi izvor, reč je pretežno "o medicinskim sestrama koje su nedavno dobile posao, ali ima i administrativnih radnika".

Poslanik stranke SRCE iz Vranja Slobodan Petrović rekao je u intervjuu Slobodnoj reči da je, kada su u pitanju ljudi iz Vranja koji su promenili prebivalište u proteklom periodu i prešli u Beograd, "reč o stotinama" građana.

O ovim i navodima poslanika Petrovića do sada se niko iz tužilaštva i policije u Vranju nije oglašavao.

ZC: Ne naplaćuju putne troškove

"U Zdravstvenom centru Vranje nema zaposlenih koji na osnovu prebivališta na adresi u Beogradu naplaćuju putne troškove", navedeno je u kratkom odgovoru rukovodstva ZC Vranje na pitanja portala Slobodna reč u vezi sa ovim slučajem.

Najnovije vesti