Petrović: Više zaposlenih iz Vodovoda prijavili prebivalište u Beogradu

Stranka Srbija centar (SRCE) obelodanila je u utorak više imena zaposlenih u Javnom preduzeću Vodovod u Vranju, koji su u proteklih manje od mesec dana promenili prebivalište i prijavili se u Beogradu.

Poslanik SRCE iz Vranja Slobodan Petrović rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da je zaposleni u Vodovodu S.K. 23. februara prijavio promenu prebivališta, sa novom adresom u Ulici Klare Cetkin u Zemunu, a N.B. i I.N. istog dana na zemunskoj adresi – Bulevar maršala Tolbuhina.

Izvesni I.S. je, prema rečima Petrovića, 8. marta promenio prebivalište iz Vranja i prijavio se u Novom Beogradu, u Ulici Generala Ždanova, a to su istog datuma uradili i M.J. i S.J.

"Svo troje je prijavljeno u istom danu.

Na delu je grupno, planski organizovano kršenje zakona o prebivalištu", kazao je Petrović i pozvao tužilaštvo "da utvrdi broj onih koji su promenili prebivalište iz Vranja se premestili u Beograd, kao i ko je učestvovao u činjenju tog zakonski kažnjivog dela".

On je optužio vršioca dužnosti direktora vranjskog Vodovoda Marjana Stankovića da je "direktno odgovoran za to što mu određen broj zaposlenih odjavljuje prebivalište", kao i "kako će oni iz Beograda svakog dana dolaziti na posao u Vranje, i da li će im biti isplaćivani putni troškovi".

Najnovije vesti