Sjajna sezona za maratonce: Stanković treći na ultramaratonu u Beogradu

Siniša Stanković, član Atletskog kluba Vranjski maratonci, osvajanjem trećeg mesta postigao je fantastičan uspeh na ultramaratonskoj trci na 100 kilometara, koja je za vikend održana u Beogradu.

Ovo nije jedini uspeh vredan hvale za vranjske maratonce posle Vranjskog maratona, a učestvovali su na ukupno devet trka na kojima su beležili visoke plasmane, a bilo je i pobedničkih postolja.

Pobednik Beogradskog maratona i član AK Vranje Kristijan Stošić, recimo, učestvovao je na pet trka.

U Beranu je 26. maja osvojio prvo mesto na trci od 5 kilometara, dok je na trci u Podgorici 9. juna potvrdio dobru formu i opet osvojio prvo mesto u trci na 14 kilometara, gde je postavio i rekord staze.

Uspešan niz nastavio je 14. Juna, na biznis trci u Beogradu, gde je sa svojom ekipom opet osvojio prvo mesto, kao i prošle godine.

Ovog vikenda učestvovao je na trci na Avalskom tornju, gde je osvojio drugo mesto, dok je ovog vikenda, na trci za Otvoreno prvenstvo Beograda na 5 kilometara, osvojio drugo mesto.

Maratonci iz Vranja učestvovali su i na Prvom noćnom polumaratonu u Kavadarcima u Makedoniji.

Pored te trke u Makedoniji su učestvovali i na prvoj Beach run trci u Skoplju u dužini od 5 kilometara.

Trke u Makedoniji su trčali Dejan Katančević, Saša Ćuković, Ninoslav Kostić i Ivan Stanković.

Na Novosadskom noćnom maratonu u konkurenciji od preko 800 trkača, visoko 11. mesto u polumaratonu osvojio je Milan Anđelković, dok je učešće na maratonu zabeležio Siniša Stanković.

Sa trkama održanim za vikend, stavljena je tačka na prvi deo sezone.

- Možemo da budemo prezadovoljni učinjenim u ovoj godini.

Pobeda na Beogradskom maratonu je nešto što se svakako smatra istorijskim uspehom, a pored toga Kristijan Stošić je ove godine pobednik i Prvog noćnog beogradskog polumaratona, maratona u Jagodini, dve titule na veteranskom Balkanskom prvenstvu i na već pomenutim trkama.

Siniša Stanković je osvojio drugo mesto na maratonu u Nišu i trećim mestom ovog vikenda u Beogradu izbio je u sam vrh ultramaratonaca.

Miljana Ristić je pobednica Skopskog polumaratona, a Vranjski maratonci su osvojili i treće mesto na štafetnom polumaratonu u Skoplju u aprilu.

Ukupno 14 pobedničkih postolja za Vranjske maratonce na više od 20 trka za jednu polusezonu.

U julu i avgustu slede odmor i pripreme za drugi deo sezone – poručuju iz vranjskog kluba.

Najnovije vesti