Sindikat zaposlenih policije: Kavim da ne zaobilazi Žuželjicu

Sindikat zaposlenih policije (SZP) zatražio je od prevoznika, kompanije Kavim Jedinstvo u Vranju, da "otkloni nepravilnosti u prevozu đaka" jer, kako navode, njihovi autobusi zaobilaze glavno stajalište u centru sela Žuželjica.

- Vozači na vašim registrovanim linijama Bujanovac - Spančevac kao i Bujanovac - Žbevac ne staju na glavnom stajalištu u centru Žuželjice, čime ugrožavaju bezbednost dece u prepodnevnoj, a posebno u popodnevnoj školskoj smeni jer pada mrak.

Deo puta na ulazu u selo, gde autobusi staju, nebezbedan je jer ima pasa lutalica i nema ulične rasvete - kažu u SZP.

Takođe napominju da imaju saznanja kako "vozači prave problem deci," navodno im "naplaćuju karte kada im mesečne nisu dostavljene na vreme".

- Ovim putem vas obaveštavamo da vozače opomente da su dužni da decu prevoze do centra sela, jer za to nema nikakvih smetnji.

Deca uredno plaćaju karte kao i svi građani - upozorava se u dopisu koji je potpisao Saša Nikolić, potpredsednik SZP i penzionisani pripadnik PS Bujanovac.

Oni upozoravaju Kavim Jedinstvo da će, ukoliko ne reši ovaj problem o svemu biti obavešteni ministarstva saobraćaja, prosvete i nadležne inspekcije.

Najnovije vesti