Sedamnaest medalja za Vranjance na Roler ligi u Nišu

Takmičari Skijaškog kluba Besna kobila osvojili su 17 medalja u prvom kolu Roler lige Srbije koje je za vikend održano u Nišu.

Pripalo im je po 6 zlatnih i srebrnih i 5 bronzanih medalja.

Zlatom su se okitili Mia Dedinac, Đurađ Ljubić, Luka Mitrović, Petra Ljubisavljević, Jovana Jovanović i Anastasija Veselinović.

Srebrni su bili Nikola Kostadinović, Lazar Spasić, Tadija Ljubisavljević, Milica Petković, Stefana Stojanović i Marija Stojković, dok su bronze osvojili Vuk Đorđević, Danica Mitrović, Dušan Trajković, Vukota Stanković i Danka Milovanović.

- Posle uspešno završene skijaške sezone, članovi našeg kluba krenuli su sa takmičenjima u okviru roler lige Srbije u brzinskim disciplinama.

U Nišu je učestvovalo 60 takmičara iz Niša, Pirota i Vranja.

Kao i što se očekivalo, naš klub je imao najviše uspeha i rezervisao trofej namenjen najboljoj ekipi u ligi - poručuju iz Skijaškog kluba Besna kobila u Vranju.

Ovom trkom počela je domaća i međunarodna sezona trka, što brzinskih, što u slalomu.

- Naš prioritet je slalom na rolerima, dok su "speed" discipline sekundarne u ovo trenutku, ali to ne smeta našim takmičarima da odnose pobede bez obzira na to kojoj disciplini je reč - navode iz kluba.

Sledeća trka vranjske roleraše očekuje u Sloveniji, u Ilirskoj Bistrici, u disciplini "Inline alpine slalom".

Ove godine učestvovaće i na Svetskim roler igrama u Barseloni (gde će vranjski klub, grad i Srbiju predstavljati najbolja srpska slalomašica Mia Dedinac) i Evropsko prvenstvo za sve kategoriji u španskom gadu Vilablino.

Kruna ovogodišnje roler sezone biće trke u Vranju gde će učestvovati najbolji svetski slalomaši iz Nemačke, Španije, Švajcarske, Slovačke, Češke, Letonije i Italije.

Trkama će prethoditi roler kamp na Besnoj Kobili pod rukovodstvom najboljih svetskih trenera.

Prvo kolo Roler lige u Nišu održano je u organizaciji srpske Skejtbord i Roler federacije, dok je tehnički organizator bilo Sportsko udruženje Extreme iz Niša.

Najnovije vesti