SDS: Za napad na Đorđevića najstroža kazna

Gradski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) u Vranju najoštrije je osudio napad na sekretara GrO SNS u Vranju Gorana Đorđevića, koji se dogodio 14. marta uveče.

- Napasti bilo kog slobodnog čoveka u dvorištu sopstvene kuće, naočigled porodice, monstruozno je i zaslužuje najstrožu zakonsku kaznu.

Apelujemo na policiju i organe pravosuđa da u najkraćem roku otkriju, procesuiraju i kazne počinioce ovog besramnog i divljačkog akta, nezamislivog za vreme u kome živimo i to ne samo zbog toga što je žrtva javna ličnost, već zbog toga što bezbednost, zaštitu i potpunu slobodu zaslužuje svaki građanin Srbije.

U ovakvim trenucima treba zanemariti ideološka i politička neslaganja i stati na put svima u Srbiji koji misle da su jači od sistema, kako u Vranju, tako i u Negotinu, Borči, Kruševcu, Brusu, Beogradu...

Pozivamo na prestanak huškačkih izjava, retorike nasilja, širenja mržnje i straha, kao i ozbiljnije uključivanje nadležnih zakonskih institucija u otkrivanje i procesuiranje vinovnika kako se ovakve stvari ne bi nikada više i nikome dešavale - navodi se u saopštenju vranjskih socijaldemokrata.

Najnovije vesti