Đorđević: Tukli su mene, suprugu i ćerku, ali me nisu uplašili (FOTO, VIDEO)

Goran Đorđević, direktor vranjskog Vodovoda i gensek lokalnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), napadnut je u četvrtak uveče oko 21 sat na pragu porodičnog doma i udaren dva puta metalnom šipkom u glavu, rečeno je u petak na konferenciji za medije u GrO SNS.

Đorđević od siline udaraca ima dva hematoma na glavi, povređena je i njegova supruga koja je pokušala da mu pomogne, a šesnaestogodišnja ćerka, osim psihičke traume koju je preživela prilikom napada, čupana je za kosu od strane napadača.

Sa Đorđevićima je bio i njihov sin koji, srećom, nije povređen.

- Napadači su imali metalne šipke i kapuljače na glavi.

Nosili su fantomke i marame.

Suprotstavili smo se, uspeli smo da se spasimo i da ih nateramo da pobegnu.

Zahvalio bih se zaposlenima u hitnoj pomoći, Hirurškom bloku i policiji na efikasnoj reakciji nakon ovog nemilog događaja - kazao je Đorđević na konferenciji za medije u sedištu SNS-a.

On je naglasio da se u momentu napada vraćao kući sa porodicom, nakon što su sina pokupili sa treninga.

Dodao je da su se napadači obrušili na njega, ali da su se umešale supruga i ćerka, da se on u tom trenutku pridigao, a da je supruga uspela da otme metalnu šipku od napadača.

- Imamo video snimak automobila u bekstvu, predali smo ga policiji.

NIJE BILO PRETNJI

Đorđević je na novinarsko pitanje kazao da nije imao konkretnih pretnji uoči ovog događaja, ali da je konstantno izložen "pežorativnom pisanju i ljaganju" njegove ličnosti na Fejsbuku.

- Ne želim da posle ovog budem smatran žrtvom.

Pre mene je napadan i potpredsednik stranke Goran Nikolić, što dokazuje da smo svi mi meta.

Nisam uplašen - rekao je Đorđević.

Moja supruga ima teže povrede od mene, jer sam ja posrnuo nakon dva udarca, bio sam na trenutak dezorijentisan, a ćerku su udarili pesnicom u zube, čupali za kosu i bacili na tlo - precizirao je Đorđević, uz napomenu da je napad trajao dvadesetak sekundi.

On je dodao da veruje u policiju i sudstvo i da očekuje da će pronaći vinovnike ovog događaja.

- Sve sumnje koje imam preneo sam policiji, sarađujem sa njima u istrazi maksimalno.

Živim u ovom gradu 52 godine, ovde radim i nemam nikakvih neprijatelja.

Nikoga nisam zadužio i nikom se nisam zamerio.

To što sam meta nekih medija u smislu konstantnog pežorativnog pisanja o meni, to neka njima služi na čast - kazao je Đorđević.

BULATOVIĆ: Ovo je napad na stranku

Lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović kazao je da je Gradski odbor SNS u Vranju ovaj napada doživeo kao "napad na stranku".

- Ovo je napad i na našu politiku koju sprovodimo na lokalu.

Unazad dve i više godine uporno nam se crta meta na čelo od strane pojedinih medija, ne samo Đorđeviću već svim funkcionerima u našem odboru i onima koji participiraju u vlasti.

Zamolio bih sve medije da u vezi sa ovim napadom budu korektni i doprinesu da istraga, koja se intenzivno sprovodi, bude završena kako svi očekujemo, ne samo mi u ovoj prostoriji, već u čitavom gradu - kazao je Bulatović.

Povrede Đorđevićevih, koji su u čevrtak uveče zbrinuti u Zdravstvenom centru Vranje, svrstane su u kategoriju "lakih".

Iz Policijske uprave u Vranju u petak je saopšteno da je o ovom događaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, a da policija "preduzima sve mere i radnje na rasvetljavanju ovog događaja i intenzivno traga za osumnjičenima".

Najnovije vesti