Savindan obeležen i u vranjskoj Gimnaziji (FOTO)

U nedelju je veliki dan za sve nas koji smo u obrazovanju, pa smo tim povodom u školi organizovali svečanu priredbu i podelili zahvalnice zaslužnim učenicima i profesorima, izjavila je u nedelju diretorka Gimnazije Bora Stanković u Vranju Suzana Mišić Stanković.

- Priredba je bila u znaku obeležavanja osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Zahvaljujemo gostima koji su sa nama podelili radost svetosavlja na Savindan - kazala je Mišićeva.

Gosti Gimnazije povodom ovog značajnog datuma bili su predstavnici Eparhije vranjske predvođeni vladikom Pahomijem, pripadnici Vojske sa generalom Slobodanom Stopom na čelu, kao i državni sekretar u Ministarstvu rada i zapošljavanja i šef vranjskih socijalista Zoran Antić.

Na Savindan, posle svečanosti koje su održane u više vranjskih škola, a sve u sklopu 29. Svetosavske nedelje, ova duhovno-prosventna manifestacija završiće se u nedelju uveče tradicionalnim Svetosavskim balom u restoranu "Eterno" u Vranju, kada će biti priređena i svečana dodela svetosavskih nagrada i priznanja za 2018. godinu.

DOBITNICI

Nagradu "Sveti Sava" za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2018. godinu dobila je Muzička škola Stevan Mokranjac u Vranju.

Za najboljeg vaspitača proglašena je Slavica Stanojković iz vrtića "Neven", a za najboljeg učitelja Violeta Mladenović iz OŠ Svetozar Marković.

Nagrada za najboljeg veroučitelja - katihetu pripala je Radmili Petrović Cvetković iz OŠ Kralj Petar I oslobodilac iz Korbevca, za najboljeg profesora predmetne nastave Stefani Stevanović, profesorki matematike u Medicinskoj školi dr Izabel Emsli Haton.

Među dobitnicima su i učenica OŠ Jovan Jovanović Zmaj Danica Milosavljević, zatim učenica Ekonomsko-trgovinske škole Branislava Stanković, a za najbolju studentkinju proglašena je Bojana Stanković sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Najnovije vesti