Salihi: Glavna ulica u Bujanovcu biće asfaltirana na jesen

Kompletna rekonstrukcija glavne ulice u Bujanovcu trebalo bi da započne u septembru, najavio je u izjavi za Bujanovačke Rahim Salihi, šef kabineta predsednika opštine.

U lokalnoj samoupravi se vezuju za ovaj rok "na osnovu pozitivnih signala iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstukture koje će finansirati projekat".

- Zbog činjenice da se u zapisniku sa zajedničkog sastanka ministarke Zorane Mihajlović i predstavnika lokalnih samouprava na jugu Srbije eksplicitno navodi da će biti asfaltirana glavna ulica u Bujanovcu, od kružnog toka do Doma zdravlja, u 2019. godini, ali i na osnovu stalnih kontakata sa ministarstvom po ovoj temi, očekujemo početak radova već u septembru - rekao je Salihi.

Lokalna samouprava imala je obavezu da obezbedi projektnu dokumentaciju i glavni projekat rekonstrukcije Ulice Karađorđa Petrovića i to je ispunjeno prošle sedmice, dodaje Salihi.

- Smatramo da je najbolje započeti realizaciju u septembru, po završetku godišnjih odmora.

U ovom trenutku bi takav poduhvat paralisao saobraćaj u gradu, s obzirom na to da imamo veliki broj vozila na ulicama - istakao je Salihi.

Za realizaciju projekta biće zaduženo JP Putevi Srbije.

Najnovije vesti