Saša Nedeljković novi načelnik Policijske uprave Vranje

Saša Nedeljković, nekadašnji šef Odseka privrednog kriminaliteta, odlukom ministra policije imenovan je za novog načelnika Policijske uprave u Vranju.

On će na toj poziciji zameniti u ponedeljak smenjenog Igora Živkovića.

Saša Nedeljković rođen je 1972. godine u Vranju gde je završio osnovnu i srednju Ekonomsku-trgovinsku školu.

Na Pravnom fakultetu u Prištini diplomirao je 1997. godine.

Dve godine kasnije zaposlio se u JP PTT Srbija.

U Policijskoj upravi Vranje zaposlio se od 2001, najpre kao inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Nakon toga je 2007. izabran na mesto šefa Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

U periodu 2016-2018, u vreme kada se događalo najveće degradiranje vranjskog kadra u procesu sistematizacije radnih mesta u PU Vranje, Nedeljković je smenjen i postavljen za vođu grupe isnpektora u Vladičinom Hanu.

Pre toga je, uz Živkovića i komandira Policijske stanice u u Preševu Marjana Petrovića, slovio za kandidata za načelnika PU Vranje.

Nadležnost i organizacija

Ministar imenuje i razrešava policijskog službenika - načelnika područne policijske uprave. Poslovi policijske uprave su da na području opštine u kojoj je njeno sedište neposredno obavlja policijske i druge poslove i ostvaruje lokalnu saradnju na području za koje je obrazovana prati i analizira stanje bezbednosti, koordinira i kontroliše rad policijskih stanica i obezbeđuje ostvarivanje lokalne saradnje i odgovornosti učestvuje po potrebi u obavljanju poslova iz delokruga policijskih stanica preduzima mere obezbeđenja određenih lica i objekata obavlja druge poslove utvrđene posebnim propisima i drugim aktima. Za rad organizacionih jedinica kojima rukovode načelnici područnih policijskih uprava odgovorni su direktoru policije.

Najnovije vesti