Rukometaši prekinuli niz poraza: Vranje 1957 - Obilić 37:31

Rukometaši Vranja 1957 prekinuli su niz negativnih rezultata, pobedivši u Sportskoj hali u Vranju beogradskog Obilića sa 37:31 (18:18), u utakmici 9. kola Super rukometne lige Srbije.

Igralo se egal u prvom poluvremenu, čak su gosti u više navrata vodili, u jednom momentu čak i sa dva razlike (6:8 u 13. minutu susreta), ali se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Vranjanci su u drugom delu igre zaigrali odlučnije i već nakon pet, šest minuta stekli prednost od četiri gola razlike (23:19 u 36. minutu igre).

Ova prednost uglavnom je održana sve vreme, a pred kraj utakmice uvećana na šest golova razlike, ponajviše zahvaljujući izuzetno raspoloženom desnom krilu Vranja Marku Vasiću, pridošlici iz Proletera, koji je u ovom meču dao čak 12 golova.

Kod domaćina efikasni su takođe bili Aleksa Maksić sa 8 i Miloš Čekić sa 7 golova.

Pet je dao Zlatko Rakić, 4 Dušan Medić i jedan gol Stefan Pavlović.

Izdvojili se se kod gostiju Stefan Turudić i Ilija Sladić sa po 7 golova.

Vranje 1957 je posle devet odigranih kola na desetom mestu tabele sa 5 osvojenih bodova.

Iza su Ub , koji je u ovom kolu takođe pobedio posle dužeg vremena (i to trećeplasiranog Dinama iz Pančeva sa 25:24) i zrenjaninaski Proleter koji ima samo 2 boda.

Vranjanci će sledećeg vikenda gostovati neprikosnovenoj Vojvodini, koja na čelu tabele ima 18 bodova (9 pobeda u 9 prvenstvenih kola).

Više šansi za osvajanje novih bodova Vranjanci imati nakon Vojvodine, kada će u dve vezane utakmice biti domaćini - najpre sedmoplasiranoj Crvenoj zvezdi, a zatim početkom decembra i šestoplasiranoj ekipi Radničkog iz Kragujevca.

Iz lige će na kraju prvenstva ispasti dva najslabija tima.

Komentari

Proleter je izgleda odustao Ub se budi.Zvezda mora da padne u Vranje.Biće teško.
Pančevo počinje da igra promenljivo a kao sigurne ekipe kao Radnički, Partizan i Dubočica koje opstaju u ligu *MOGU* da iznenade sa slabom igrom i gube bodove od ekipa koje se bore za opstanak kao Vranje,Jugović,Ub.

Najnovije vesti