RK Vranje sa Taskovićem i Stojanovićem napada Arkus ligu

Dva najubojitija rukometaša RK Vranje 1957 u prethodnoj sezoni, bekovi Davor Tasković i Aleksandar Stojanović, produžili su ugovor sa klubom i predstavljaće glavne uzdanice vranjskog rukometa u predstojećoj sezoni.

Cilj Vranjanaca, kao i prethodne sezone, biće ulazak u najelitniju rukometni rang u Srbiji - Arkus ligu.

Davor Tasković je prošle sezone bio najbolji strelac Super B lige Istok - Zapad i odigrao je gotovo sve utakmice, dok je Stojanović, nekadašnji rukometaš beogradskog Partizana i bivši reprezentativac Srbije, stigao u Vranje u polusezoni i skoro na svakoj utakmici bio jedan od najefikasnijih igrača.

U klubu, kako saznaje Vranje News, tragaju i pregovaraju sa još jednim jakim pojačanjem za predstojeću sezonu i smatraju da će imati tim koji će biti kadar da se izbori za Arkus ligu.

U Vranje je već ranije stigao trener Miljan Manić, koji je prošle sezone sa prokupačkim Topličaninom izborio plasman u najelitniji rukometni rang u Srbiji, tako da se očekuje da vranjski tim bude i bolje vođen sa klupe.

Kako se najavljuje, konkurencija u Super B ligi Istok Zapad će u predstojećoj sezoni biti izuzetno jaka.

Osim Vranja u ovoj ligi igraće Železničar iz Niša, do juče superligaš, a velike ambicije najavila je i ekipa Goča iz Vrnjačke Banje, koja se fuzionisala sa Novim Pazarom i napravila respektabilan tim.

Tasković

Davor Tasković ponikao je u RK Vranje 1957. U matični klub vratio se iz makedonskog Astraiona, a prethodno je igrao u Austriji za Sent Polten. Tokom internacionalne karijere igrao je još i za grčki Diomidis Argus sa kojim je osvojio Čelendž Kup, potom za PAOK, Dinamo iz Bukurešta, Makabi Rišon i francuski Ponto Kombo. Proglašen je za najboljeg sportistu Vranja u 2021. godini.

Stojanović

Rodom je iz Jagodine, a dugo je nastupao za beogradski Partizan. Igrao je još za Vrbas (2001-2004), ali i Vardar (2004/2005, kada je došao do polufinala Kupa pobednika kupova), Celje PL (2006-2008), Cimos Koper i Metalurg (2008/2009), a najduže se zadržao u redovima Kadetena iz Šafhauzena (2009-2016) sa kojim je godinama nastupao u EHF Ligi šampiona i igrao finale EHF Kupa (2010). Posle Švajcarske igrao je u Mađarskoj, Turskoj i Francuskoj. Dve sezone pre povratka u Partizan 2021. nastupao je za niški Železničar. Za reprezentaciju Srbije igrao je na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj i na EURO 2010 u Austriji.

Komentari

Ja mislio da se vracaju Dodici I ostali decaci koji su napustili Vranje da bi isluzeni veterani IGRALI. Opet se trose pare I kupuje vreme da bi neko primao pare.
Opet ce Taskovic da Kevin LOPTU u tribine.
I jedno pitanje kako mezete da smenite trenera kad je Vama mandat istekao I postojite neligitimno.

Ista prica drugo pakovanje ni posle ove rekonstrukclje mi necemo da udjemo u super ligu zivi bili pa videli?

Ali plate ce svi do it.

Pa ne bih rekao da ce bacati u tribine. Zasto sto bi sada to radio? Po gradu se prica...Kad je trebao gadjao je u tribine. 2 utakmice sa Prokuplje to svi znamo sad je doveo drugara za trenera sad nece baca u tribine.

Gledajte Stefana i Mateju Dodica, dva brata u prvu postavu juniorske reprezentacije u rukometu e to je Vranje i posle 20 god medalja a Mladenovic igra za Makedoniju e moje Vranje gradu rukometa i tradicije dovodite isluzene igtace ...

Veliko pojačanje za klub, sramota je o tome pisati! Taskovic je svoje pokazao u prethodnoj sezoni. Šta očekivati ove godine? Šansu su propustili, potrošili silne pare i opet ista priča, više nikom nisu zanimljivi, i to malo publike što je bilo neće je biti, glupo je gledati već viđeno. Nnajbolji igrac iliti nabedjena zvezda, ali u svojoj glavi. Momak igra igru, e sad to možda nekima odgovara pa se prave da ne primećuju.

Najnovije vesti