KMF najbolji kolektiv, Dragana Aleksić i Davor Tasković sportisti grada za 2021' FOTO/VIDEO

Najbolji sportski kolektiv u Vranju za 2021. godinu je Klub malog fudbala (KMF) Vranje, najbolja sportistkinja je Dragana Aleksić, članica Iron MMA tima, a najbolji sportista Davor Tasković, rukometaš RK Vranje 1957.

Za sportskog radnika godine izabran je Marjan Đorđević Macan, predsednik KMF Vranje, dok je nagrada za najboljeg trenera pripala Goranu Jovanoviću Belom, treneru KMF Vranje.

Specijalna sportska priznanja dodeljena su odbojkašu Aleksandru Nedeljkoviću i Dejanu Osmanoviću Kaleji, predsedniku FK Radnički.

Sportsko iznenađenje u pojedinačnoj konkurenciji je Marko Tasić, član kik-boks kluba Vranje, a u kolektivnoj Škola fudbala (ŠF) Prestiž.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta pripala je šahisti Radomiru Raši Stanojkoviću, dok je nagrada za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi dodeljena Saši Ćukoviću iz AK Vranjski maratonci.

Posthumno priznanje uručeno je porodicama košarkaša Dragana Antića, rukometaša i rukometnog trenera Miodraga Nikolića Robija, bivšeg fudbalera i fudbalskog stručnjaka Radeta Aleksića i fudbalera Stojana Kostadinovića Coceta.

Najbolji stručnjak u oblasti sporta za 2021. godinu je fizioterapeut Goran Mitrović Moca.

Dodeljena su i priznanja najboljim sportistima iz osnovnih i srednjih škola, pojedincima i sportskim nadama Grada Vranja.

Čestitajući dobitnicima gradski većnik za sport Nenad Đorđević naglasio je da je lokalni sport "važan, ne samo zbog medalja i nagrada, već i zbog zdravlja, ali i vaspitanja i socijalizacije dece".

"Lokalna samouprava nastoji da poboljša uslove za razvoj takmičarskog sporta, ali i organizovane rekreacije, s posebnim osvrtom na sport dece predškolskog i školskog uzrasta.

U narednom periodu aktivnosti grada u oblasti sporta biće usmerene na unapređenje sportske infrastrukture, kako bi se omogućili što bolji uslovi za bavljenje sportom", potencirao je Đorđević, rekapitulišući prethodnu sportsku godinu u Vranju.

Najnovije vesti