Ristić: Svi smo prešli kod Aleksića

Sada već bivši lider Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić obavestio je javnost da su on i njegovi saradnici, koji su činili gradski odbor te partije, odlučili da istupe iz Narodne stranke i kolektivno pristupe osnivanju Narodnog pokreta Srbije sa Miroslavom Aleksićem na čelu.

Vranje News: Zbog čega i kako obrazlažete tu odluku?

Ristić: "S obzirom na to da je Gradski odbor Narodne stranke u Vranju bio jedan od odbora koji je javno potpisao predlog za sazivanje vanredne Skupštine Narodne stranke i podržao kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke, kao i dešavanja koja su usledila nakon uzurpiranja svih organa stranke od strane Vuka Jeremića a zloupotrebom Statuta stranke, ovakva naša odluka je bila logična i jedino moguća".

U saopštenju ste napisali da je Gradskom odboru NS Vranje mandat istekao 30. juna ove godine, a da su "sve odluke koje je odbor doneo donete pre ovog datuma tako da su iste bile validne u potpunosti"?

"Mi smo blagovremeno, 13. jula podneli zahtev za sazivanje treće redovne Skupštine Gradskog odbora, sve u skladu sa Statutom na koji se Vuk Jeremić toliko poziva, međutim, novoizabrani Izvršni odbor je ostao nem na naš zahtev do današnjeg dana, verujem iz razloga naše podrške Miroslavu Aleksiću i neslaganja sa načinom kojim strankom rukovodi Vuk Jeremić, čime smo mi kao odbor bili onemogućeni da ravnopravno učestvujemo na Skupštini Narodne stranke zakazanoj za 22. oktobar".

Šta se dalje događalo?

"Mi, koji smo stranku gradili od temelja, evo već skoro šest godina ulagali naš trud, vreme i novac, pružanjem podrške Miroslavu Aleksiću za kandidaturu, od strane nekih naših kolega iz stranke proglašeni smo pučistima, izdajnicima i saradnicima službe i režima".

Zatim je smenjen Miroslav Aleksić sa mesta predsednika Izvršnog odbora, kao i poverenik za omladinu i predsednik pokrajinskog odbora za KiM...

"Oni su ujedno po funkciji bili i članovi predsedništva te je novim kooptiranjem ljudi bliskih Vuku Jeremiću on dobio dvotrećinsku većinu u predsedništvo, čime je počelo dalje "silovanje" Statuta stranke i smena 47 poverenika u samo jednom danu, a sve to kako bi se Jeremiću obezbedila veštačka većina za predstojeću Skupštinu".

Kako to karakterišete?

"Sve ove zloupotrebe Statuta i organa stranke od strane Vuka Jeremića i stavljanja istih pod njegovu kontrolu, navelo nas je na zaključak da se u Narodnoj stranci ne mogu ostvariti nikakvi demokratski izbori, te da je stranka postala jedna nedemokratska, autoritarna organizacija u kojoj se stavovi i mišljenja većine ne poštuju već se svi organi zloupotrebljavaju i stavljaju u službu isključivo Vuka Jeremića i njegovog opstanka na funkciju predsednika".

Šta je vaša konačna odluka?

"Svi mi koji smo aktivno učestvovali u radu Gradskog odbora Vranje, zajedno sa još 105 odbora i povereništava širom Srbije, odlučili smo da kolektivno napustimo Narodnu stranku i krenemo u osnivanje Narodnog pokreta Srbije kao nove organizacije na čelu sa Miroslavom Aleksićem, ne želeći da gubimo vreme unutarstranačkim borbama i prepucavanjima, već ćemo sav naš rad i trud, kao i do sada, usmeriti isključivo ka rušenju ovog nakaradnog režima, a našim sada već bivšim kolegama koji su ostali u Narodnoj stranci želimo svu sreću i mnogo uspeha u daljem radu".

Najnovije vesti