Recko: Kao trener sam najbolji, zato me mrze

Šef stručnog štaba FK Dinamo Vranje Dragan Antić Recko izjavio je da u postupku koji se protiv njega vodi pred Disciplinskom komiisjom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) "ima mnogo nelogičnosti i grešaka".

- Doneo sam jedan papir u kome pod tačkom jedan piše da se pokreće disciplinski postupak protiv Dragana Antića, a pod tačkom tri da me suspenduju da ne mogu da vodim ekipu.

Valjda pre nego što se donese odluka imam pravo da vodim tim.

Nisam na prošloj utakmici (protiv OFK Žarkova, p.r) hteo da pravim probleme, bio sam na tribinama, ali se nadam da ću u subotu sedeti na klupi sa igračima - kazao je Antić na konferenciji za medije u VRanju uoči utakmice sa Dubočicom.

On je dodao da njega "niko ne može da uništi kao trenera".

- Kao trener sam možda i najbolji.

Bolji od tih što me mrze, pa im zato i smetam.

Gde god sam radio imao sam ogromne uspehe i ovo što oni rade mogu da rade sa onim ljudima koji nemaju od čega da žive i koji zavise od toga, pa ćute i ne smeju ništa da kažu.

Ja sam kontra od toga.

Sebe sam obezbedio, nisam ovde da bih zaradio novac, već da svoje Vranje i Dinamo opet uvedem u Super ligu kao što je bilo pre tri godine.

I nadam se da će ponovo biti tako - rekao je Antić.

On je naglasio da ima "veliki pritisak iz FSS sa svih strana".

- Žele da unište Dinamo zato što sam javno govorio protiv mutnih radnji koje se rade i protiv "karcinoma" srpskog fudbala kome će doći kraj.

Siguran sam u to, i to vrlo brzo.

Vidite da je UEFA pokrenula mnoge postupke, a biće još toga - kazao je Antić pred novinarima u Vranju.

SUSPENZIJA

Podsećanja radi, FK Dinamo pre utakmice prošlog kola sa OFK Žarkovom u Vranju objavio je da je Antiću Komisija za žalbe, kao drugostepeni organ, ukinula suspenziju koju mu je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Međutim, iz FSS je ubrzo stiglo tumačenje da suspenzija Antiću "nije ukinuta". On i dalje ne sme da vodi ekipu dok se komisija ne izjasni po pismenoj izjavi o dešavanjima na meču Trajal - Dinamo koja je od njega tražena po kojoj će Savez nakon toga odlučivati. Postupak odlučivanja i dalje traje.

– Nalaže se Antiću da dostavi pisano izjašnjenje sa posebnim akcentom na okolnosti svog ponašanja nakon izricanja disciplinske mere i napuštanja restriktivnog prostora, a sve u smislu člana 129 Disciplinskog pravilnika FS Srbije, najkasnije do utorka 20. aprila 2021. godine do 17 časova.

Tačkom 3 Odluke FSS od četvrtka 15. aprila Antiću je izrečena "mera suspenzije" koja podrazumeva "zabranu vršenja funkcije na svim javnim utakmicama".

- Suspenzija počinje da teče po isteku 24 sata od prijema ove odluke na oficijelni mejl FK Dinamo Vranje i traje do donošenja odluke o kazni od strane ove komisije - piše u odluci FSS na koju Antić nije imao pravo žalbe.

Nova odluka Disciplinske komisije u ponovljenom postupku još nije doneta.

Najnovije vesti