Raspad odbora Nove Srbije u Vranju

Posle smene Ivice Petruševića sa mesta predsednika Okružnog odbora Nove Srbije za Pčinjski okrug, te odlaska iz Gradskog odbora Bratislava Bogdanovića i predsednice Foruma đena Dušice Pavlović, i dalje pljušte ostavke vrha partija u Vranju.

Najnovija vest je da je gradski čelnik novosrbijanaca Miroslav Krstić napustio partiju, a neopozive ostavke u paketu s njim podneli su i sekretar Boban Mladenović, te članovi Gradskog odbora Nove Srbije u Vranju Goran Nikolić, Danka Ristić, Jovan Nikolić i Igor Pešić.

- Lično mi ne pada na pamet da učestvujem u farsi od izbora zakazanih za 21. jun, u vreme pandemije koronavirusa koji, vidimo, opet uzima zamaha u našem gradu.

Svako masovnije okupljanje, prikupljanje potpisa, dodatno bi ugrozilo stanovnike našeg grada.

O medijskom mraku kome smo bili izloženi sve vreme od osnivanja gradskog odbora i koji se sve više pojačava da ne govorim.

Svi iz Gradskog odbora koji se povlačimo sa funkcija smo složni u tome da napustimo stranku, to je naša slobodna volja i lični čin, nije bilo nikakvog uticaja sa strane da to učinimo - kaže u obrazloženju svoje ostavke dojučerašnji predsednik odbora Miroslav Krstić.

Stvari su po zlu za Novu Srbije na lokalu krenule nakon smene Ivice Petruševića, predsednik Okružnog odbora Nove Srbije za Pčinjski okrug, odlukom vrha stranke Velimira Velje Ilića.

Petrušević se protivio odluci Glavnog odbora Nove Srbije i ozlasku na izbore zakazane za 21. jun i pozivao u bojkot.

Za poverenika je na njegovo mesto imenovan Isidor Stefanović, lider GG "Za demokratsko Vranje", koja je nedavno sklopila predizborni koalicioni dogovor sa Gradskim odborom Nove Srbije za nastup na predstojećim izborima.

Najnovije vesti