Ostavke u vranjskom odboru: I Nova Srbija u Vučićevom sistemu

Potpredsednik Gradskog odbora Nove Srbije Vranje Bratislav Bogdanović i predsednica Foruma žena Dušica Pavlović u petak su dali neopozove ostavke na funkcije u stranci.

Ostavke su stigle nakon smene Ivice Petruševića sa mesta predsednika Okružnog odbora stranke Velimira Ilića za Pčinjski okrug.

- U borbu protiv vlasti i njihovog sistema vrednovanja i vladanja smo krenuli sa ciljem uvođenja reda i demokratije kako u gradu, tako i u Republici Srbiji.

Poslednji događaji i odluke centrale stranke su nam pokazali da se sistem protiv koga se borimo primenjuje i u našoj političkoj partiji, te shodno tome smo doneli odliku o ostavci iz moralno-etičkih razloga - naglašavaju Bogdanović i Pavlovićeva u obrazloženju.

Drugi, veoma bitniji razlog, dodaje se, je "volja članstva".

- Poštujući njihovo mišljenje (primer demokratičnosti i uvažavanja ljudi) koji se u potpunosti slažu sa našim stavovima i mišljenjima odlučili smo se na ovaj korak.

Tačno je, bili smo zagovornici za izlazak na izbore, za demokratsko-političku borbu, za slobodu i poštovanje svih ljudi i pored sabotiranja, poturanja, medijskog mraka.

Međutim, danas, posle pokazivanja iz samog vrha stranke da se primenjuje SNS-ovski način vladanja naša borba je obesmišljena.

Zato u uslovima nedemokratije, medijskog mraka ne želimo da kao savesni građani i roditelji dajemo legitimitet i legalitet šaradi od izbora, te samim tim i podržimo dalje propadanje grada i države, dalji odlazak omladine, dalje pretvaranje građana u prost broj za podršku i glasanje, te klasifikovanje istih u roba režimu.

Novim članovima i rukovodstvu OO i GrO Nove Srbije u Vranju želimo uspešan rad - poručili su u saopštenju Bogdanović i Pavlovićeva.

Najnovije vesti