Radnik u sredu gostuje Proleteru u Novom Sadu

Vranje - Surdulički fudbalski superligaš Radnik gostovaće u sredu, u okviru drugog kola play-out faze Super lige Srbije, timu Proletera u Novom Sadu.

Igrači su još uvek pod utiskom iz prošlog kola, kada je senku na utakmicu sa Radničkim 1923 iz Kragujevca bacila teška povreda veznog fudbalera Radnika Vuka MItoševića.

Kako najavljuju iz Surdulice, meč koji im predstoji u Novom Sadu odigraće "za svog saigrača".

Trener Dušan Đorđević, na konferenciji za medije uoči gostovanja Proleteru, kazao je da u Surdulici vlada specifično drugarstvo.

"Igrači provode po ceo dan zajedno.

Zbog teške povrede Mitoševića, ostali smo bez jednog od lidera, predvodnika, oslonca ekipe.

I sada, dok se Vuk ne oporavi i ponovo ne osloni na svoju nogu, moramo bez njega i za njega.

Na prošloj utakmici sa kragujevačkim Radničkim nismo uspeli u potpunosti da ostvarimo zacrtani plan", rekao je Đorđević.

On je naglasio da je "preveliki šok za ekipu bila Mitoševićeva teška povreda", pa je iz tog razloga njegov tim sa igračem više primio gol i odigrao samo nerešeno na svom terenu.

"Sada gostujemo Proleteru, timu sa sjajnim individualnim i timskim kvalitetom, koji je od gubitka bodova zbog propusta na utakmici sa Radničkim iz Niša upao u veliku krizu.

Međutim, ne zavarava nas trenutni položaj Novosađana, jer znamo da takav rival u svakom momentu može da pokaže svu svoju snagu.

Oprezni smo, skoncentrisani i motivisani, jer mi sada moramo da grizemo i za Vuka", naveo je Đorđević.

U regularnom delu šampionata dva predstojeća rivala odneli su bodove sa gostovanja - Proleter u jesenjem delu prvenstva bio bolji u Surdulici (0:1), a tim Radnika u Novom Sadu (0:2).

Utakmica Proleter - Radnik odigraće se u sredu na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu od 16 časova.

Najnovije vesti