Računari Centru za socijalni rad u Bosilegradu

U četvrtak 21. marta biće organizovana zajednička akcija uređenja dvorišta Centra za socijalni rad (CSR) u Bosilegradu, u kojoj će učestvovati migranti i izbeglice smešteni u Prihvatnom centru u ovoj opštini i članovi lokalne zajednice.

Pored sređivanja dvorišta, CSR Bosilegrad će dobiti i računarsku opremu u sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.

Na ovaj način svi zaposleni će dobiti podsticajnije okruženje za rad i prijem korisnika, kao i opremu u cilju povećanja njihove efikasnosti i unapređenja rada.

- Svojim programom, organizacijom i odnosom prema građanima i porodicama u stanju socijalne potrebe CSR Bosilegrad“ pokazuje veliku efikasnost i stručnost u obavljanju svog posla.

Takođe, Centar se u prethodnom periodu pokazao kao jedan od glavnih aktera u cilju prihvatanja migranata i izbeglica, kao i smeštaja maloletnih migranata bez pratnje - navode iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Na predstojećoj akciji migranti će uručiti računarsku opremu, kupljenu uz pomoć Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, "koja će unaprediti rad svih zaposlenih u sistemu socijalne zaštite i doprineti njihovoj još većoj efikasnosti", dodaje se.

KLJUČNA ULOGA CSR-A

Centar za socijalni rad opštine Bosilegrad ima vitalnu ulogu u pružanju usluga socijalne zaštite kako migrantima u potrebi, tako i za preko 1.000 korisnika socijalnih usluga. Svojim programom, organizacijom i odnosom prema građanima i migrantima u stanju potrebe, CSR Bosilegrad pokazuje veliku efikasnost i stručnost u obavljanju svog posla. Takođe, od samog dolaska migranata u bosilegradsku opštinu socijalni radnici su pružili neophodnu podršku svim relevantnim institucijama, kao i migrantima bez pratnje, deci odvojenoj od roditelja, kao i ženama i muškarcima koji su ušli u Srbiju na granici sa Bugarskom. U isto vreme, CSR ima veliku ulogu i u uključivanju migranata u društvo. Bosilegrad je opština koja je migrante i izbeglice od samog početka prihvatila otvorenog srca i ugostila ih kao svoje komšije i prijatelje. Tim povodom Podrška Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji je podržala migrante za njihov doprinos zajednici i korisnicima socijalnih usluga.

Najnovije vesti