PSG: Nemamo vremena da naprednjake podučavamo političkoj logici

Pokret slobodnih građana Vranja ostaje na stanovištu da stadionu nije mesto u centru grada, saopšteno je iz Gradskog odbora ove stranke u odgovoru na saopštenje lokalnog SNS-a.

- Potpuno očekivan odgovor naprednjaka, pun nervoze stožera vladajuće koaliciju u Vranju, nije nas ni malo iznenadio.

Ipak, pomalo smo razočarani što naprednjaci nisu ni pokušali da pobiju makar jedan od deset argumenata protiv izgradnje stadiona na Sportskom centru, koje smo u prethodnom saopštenju izneli.

Nije nam, takođe, najjasnije kako neko iznošenje deset jakih argumenata protiv neke odluke može okarakterisati kao "neosnovanu kritiku", "kritiku radi kritike" i "bavljenje naprednjacima"?

Konačno, nismo razumeli ni dobronameran savet da političke organizacije treba "da se bave sobom", s obzirom na to da
politiku shvatamo kao bavljenje društvom i sredinom u kojoj živimo.

No, nemamo niti vremena, niti medijskog prostora da bilo koga podučavamo političkoj, pa i elementarnoj logici, pogotovo ne ljude koji su spremni da svoje političke protivnike najpre pretuku, a onda ih optuže za nekakvo "ometanje glasanja" u montiranim političkim procesima, uz nezapamćenu zloupotrebu pravosudnih organa - kaže se u saopštenju vranjskog PSG-a.

Pokret slobodnih građana Vranja izrazio je u daljem tekstu saopštenja "punu podršku funkcionerima Narodne stranke u Vranju Đorđu Ristiću i Draganu Pavloviću".

- Ubeđeni smo da će pravo i pravda uvek znati ko je žrtva a ko nasilnik, bez obzira koliko se naprednjaci trudili da stvarnost izvrnu na postavu!

Zbog toga što od gradskih vlasti nije moguće dobiti odgovore na primedbe koje smo izneli u vezi sa izgradnjom novog stadiona na Sportskom centru (jer oni ni o čemu i ne odlučuju), pozivamo stručnu javnost da se izjasni da li postoje elementarni urbanistički uslovi za izgradnju ovakvog megalomanskog objekta.

Konkretno, pozivamo:

- rukovodstvo i stručni kadar novoformiranog JP Urbanizam i izgradnja Vranja da iznesu stručno mišljenje da li je odluka o izgradnji stadiona na Sportskom centru opravdana, racionalna, održiva, odnosno, da li ova lokacija ispunjava sve urbanističke uslove za izgradnju jednog ovakvog objekta;

- urbaniste zaposlene u nekadašnjem JP Zavodu za urbanizam, a sada u gore pomenutom javnom preduzeću, koji su učestvovali u izradi svih strateških dokumenata, planova generalne i detaljnih regulacija, da objasne javnosti po kom to strateškom dokumentu se gradi novi stadion u centru grada;

- sve inspekcijske službe i druge nadležne državne i organe lokalne samouprave, da se izjasne, u domenima svojih pojedinačnih kompetencija, da li predložena lokacija ispunjava sve zakonima i drugim propisima definisane uslove za novi stadion;

- sve arhitekte, inženjere, urbaniste, projektante, sve stručne Vranjanke i Vranjance, kojima je stalo do našeg grada, bez obzira na njihovu političku pripadnost, da slobodno istupe u javnost, iznesu svoje argumente, i za i protiv, izgradnje stadiona na Sportskom centru, u širem centru našeg grada - zaključuje se u saopštenju Pokreta slobodnih građana Vranja.

Najnovije vesti