PSG: Da li su uhapšeni za krijumčarenje migranata članovi vranjskog SNS-a

U vezi sa hapšenjem osumnjičenih pripadnika navodno organizovane kriminalne grupe sa područja Vranja, iz Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) saopšteno je da ta stranka "neće dozvoliti da u predizbornom periodu kriminalna vlast u Vranju glumi borbu protiv kriminala, objavljuje čak i dramatične snimke hapšenja kriminalaca, ne objavljujući pritom da se radi o njihovim stranačkim kolegama".

"Nećemo dozvoliti da najbolji i najškolovaniji Vranjanci i Vranjanke beže glavom bez obzira, dok se okoreli kriminalci nagrađuju radnim mestima u javnom sektoru, gde uredno primaju plate iz džepova svih građana, kako ne bi ni dolazili na posao, već da bi se bavili stranačkim i kriminalnim radnjama", navode iz PSG-a, iznoseći svoja saznanja o osumnjičenima koji su se, navodno, "bavili ilegalnim prevozom migranata kroz teritoriju naše države".

"Poštujući novinarski kodeks, objavljeni su samo inicijali trojice Vranjanaca pripadnika ove organizovane kriminalne grupe (od kojih je jedan označen kao organizator iste), ali Vranje ne bi bilo Vranje kada se ne bi sve saznalo za manje od 24 časa!

Zbog informacija koje kruže Vranjem, zbog uznemirenja i ozlojeđenosti građana, dužni smo da institucijama, lokalnoj vlasti ali i lokalnim političkim činiocima, postavimo sledeća pitanja:

1. Da li su sva trojica uhapšenih istaknuti članovi jedne velike stranke, koja je na vlasti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou?

2. Da li je jedan od uhapšenih, A. V. sa podebljim dosijeom i kolekcijom prijava ali i osuda, zapošljen u jednom od lokalnih javnih preduzeća? Da li je u trentuku zapošljavanja u javnom preduzeću i dalje bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora, popularno rečeno "sa nanogicom"? Da li mu je direktor ovog javnog preduzeća omogućavao da u toku radnog vremena obavlja kriminalne delatnosti, dok mu je uredno upisavano prisustvo na radnom mestu?

3. Da li su dvojica od trojice uhapšenih A. V. i R. P. 14. marta obezbeđivali predizborni miting predsednika SNS u Vranju, kojom prilikom su napali aktivistu nevladine organizacije "Kreni-promeni" i polomili mu mobilni telefon?

4. Da li su prilikom upada policajci kod jednog od osumnjičenih pronašli spisak sa imenima dužnika i da li je tačno da se na tom spisku nalaze imena više lokalnih funkcionera?

5. Da li se sada celokupna krivica pokušava svaliti na jednog od članova grupe, označavanjem njega kao organizatora, dok su pravi organizatori, nalogodavci i ljudi koji su vodili celokupan posao i dalje na slobodi? Da li su stvarni organizatori, inspiratori i pokrovitelji ove kriminalne grupe, i dalje na slobodi, takođe istaknuti članovi i funkcioneri jedne velike i vladajuće stranke?

Komentari

Nisu samo clanovi SNS-a, vec su angazovani partijski vojnici. Ima ih na skoro svakom skupu naprednjaka.. Batinasi koji lome telefone i plase napacen narod Vranja.

Najnovije vesti