Promocija Amaneta Dušana Aritonovića u sredu 1. juna u pozorištu

Promocija knjige priča Amanet Dušana Aritonovića, načelnika Gradske uprave u Vranju koji se prvi put ogleda u književnim vodama, biće održana u sredu 1. juna od 18.30 časova u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

O knjizi će, osim autora, govoriti urednik izdanja Žikica Dimitrijević iz Udruženja književnika Vranja (koje je i izdavač), recenzentkinja Branka Marković, glumac Dragan Živković Durge, dok će razgovor moderirati Jasmina Stojilković.

U okviru promocije knjige dve kompozicije izvešće kavalista iz Vranja Dalibor Mladenović.

Knjiga je objavljena nedavno u ediciji Oblik.

Pisana je u dijalektu.

Aritonovićeva knjiga zapisa i priča "prava je književna poslastica, dar koji smo dobili ovih dana, enciklopedija i gradacija svih osećanja koja u srcu čoveka probudi život u svim svojim nijansama", napisala je u recenziji Branka Marković.

Amanet predstavlja zbirku zapisa, kratkih priča i crtica u kojima autor, kako sam kaže, opisuje ljude i događaje koji su se desili njemu, ili negde nekome u njegovom okruženju.

Posebno su mu inspirativni bili događaji vezani za naš mentalitet, tradiciju, stare običaje i verovanja.

Dušan Aritonović je, podsećanja radi, sin pokojnog i veoma plodnog lokalnog dramskog i proznog pisca Srboljuba Aritonovića, dugogodišnjeg kustosa Muzej kuće Bore Stankovića u Vranju.

Najnovije vesti