Proširuje se Granični prelaz Preševo

Vranje - Radovi na proširenju pristupnih saobraćajnica sa srpske i makedonske strane na graničnom prelazu Preševo – Tabanovce biće gotovi pre početka leta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

To će rezultirati određenim ubrzanjem protoka vozila i smanjenjem zadržavanja građana na graničnom prelazu.

Radovi su već počeli sa makedonske strane, a sa srpske strane granice počeće sledeće sedmice.

"Očekuje se da budu završeni u prvoj polovini juna, pre početka turističke sezone i da će pored određenog smanjenja gužvi na granicama olakšati i trgovinu između dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Radovi se izvode u okviru Inicijative Otvoreni Balkan..

Rekonstrukcija prelaza je jedan od rezultata memoranduma, potpisanog između Vlade Severne Makedonije i Vlade Srbije, koji sadrži mere za ubrzanje kretanja vozila, ljudi i robe preko državne granice.

Sertifikat za vaganje teretnih vozila

U periodu koji sledi očekuje se početak primene mera priznavanja sertifikata za vaganje teretnih vozila između uprava carina dve zemlje, čime će biti skraćeno vreme za sprovođenje carinskih formalnosti. Ove mere će doprineti ubrzanom protoku na graničnom prelazu Preševo – Tabanovce i smanjenju troškova putnika i privrednih subjekata, što će pozitivno uticati na međunarodnu trgovinu u čitavom regionu, navodi Vlada Srbije.

Komentari

Otvoreni Balkan a prave se granicni prelazi
ko je ovde lud
sta je tu onda otvoreno kad se prave granice
Kad ce Nemci onda da prave prelazne granice
jer mi tezimo prema Eu

Najnovije vesti