Prijem za najuspešnije studente: Nagrađenima po 20.000 i 30.000 dinara

Prijem za najuspešnije studente sa područja Grada Vranja, koje lokalna samouprava tradicionalno nagrađuje za uspeh i visok prosek na studijama, priređen je u velikoj sali gradske skupštine.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je tom prigodom da se svake godine iznova prijatno iznenadi kada vidi koliki je broj studenata iz Vranja sa visokim prosekom.

Reč je, naime, o akademcima čiji je prosek ocena veći od 9,25.

"Dodela nagrada najboljim studentima je već postala tradicija koju Grad Vranje sprovodi i koristim priliku da izrazim veliko zadovoljstvo što je ove godine nagrađeno 68 studenata, što je u odnosu na prošlu godinu značajno više, kada je bilo 49.

Ovo je način da vam pokažemo da mislimo na vas.

Lokalna samouprava će nastaviti da podržava najbolje studente.

Siguran sam da među vama ima i onih koji već planiraju svoju budućnost i nadam se da će se neko od vas ipak opredeliti da se vrati u rodni grad", reko je Milenković.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović potencirala je u obraćanju studentima da je znanje najveće bogatstvo.

"Trudite se, radite, ulažite u sebe da budete lično što bogatiji, a lokalna samouprava je tu da vas podrži na svaki mogući način.

Želja svih nas je da veliki deo vas sutradan bude deo ove lokalne samouprave, deo rukovodstva i deo gradskog sistema", rekla je Jović.

Među nagrađenima studentima iz Vranja su dvoje sa prosekom 10.

U ime nagrađenih govorila je Aleksandra Stojković, studentkinja šeste godine Medicinskog fakulteta u Nišu.

Studenti koji su ostvarili prosek od 9,25 do 9,50 nagrađeni su iznosom od 20.000, a oni sa prosekom preko 9,50 dobili su 30.000 dinara.

Najnovije vesti