Prijem za goste Vranja: Rukometaši Bazela u Gradskoj kući

Uslovi za treniranje u Vranju su idealni, mi smo ponosni što možemo da prezentujemo svoj rad ovde, a možda i prihvatimo nekog od vaših mladih talentovanih igrača u svoje redove, izjavio je u petak Tom Ryhiner, vicepredsednik švajcarskog Rukometnog kluba (RTV) 1879 Basel.

On se na prijemu u Gradskoj upravi zahvalio na gostoprimstvu i istakao da se svi iz Bazela osećaju kao da su kod svoje kuće.

Vranjanac Igor Stamenov godinama je igrao za bazelski tim, a sada je član Upravnog odbora kluba.

On se zahvalio na toploj dobrodošlici i na tome što je grad omogućio njegovom klubu da svoje pripreme obavlja u vranjskoj hali sportova, gde će odigrati dve prijateljske utakmice.

"Hvala mnogo svima i nadam se da će biti prilike da i moji Vranjanci uzvrate posetu i dođu u Bazel", rekao je Stamenov.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović izrazila je zadovoljstvo što je ovaj klub došao u Vranje, kako bi se pripremio za predstojeće prvenstvo.

"Vranje je zahvaljujući angažovanju rukovodstva grada i gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, u poslednje vreme veoma često domaćin brojnih sportskih takmičenja i manifestacija, kako nacionalnih, tako i međunarodnih.

Dolazak vašeg kluba u naš grad, zahvaljujući našem sugrađaninu rukometašu Igoru Stamenovu, za nas predstavlja posebno zadovoljstvo.

Verujem da vam uslovi za rad u našoj Sportskoj hali odgovaraju, da vam se grad dopada jer zaista imate puno toga da vidite, kao i da ćete se upoznati sa našom kulturom i tradicijom", istakla je Jović.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević naglasio je da se poslednjih godina ulažu veliki napori da se naš grad predstavi na najbolji mogući način u svakom pogledu, pa i u sportu.

"Zahvaljujući zalaganjima gradonačelnika Milenkovića, mi danas imamo bogatu sportsku infrastrukturu", istakao je Đorđević.

U sklopu priprema RTV Basel 1879 i HC Prolet iz Skoplja odigraće internacionalnu prijateljsku utakmicu u petak 12. avgusta u 19 sati u sportskoj hali u Vranju.

Komentari

Kakvo falenje a sport u grad Vranje je statisticka greska.
Abe Nesi ti stvarno mislis da je narod ulav. Lepo je da u nas grad dolaze sportske ekipe, da se stvaraju prijateljstva, ali ovo mi lici na licnu promociju pojedinaca.Kako bi gradjani bili srecni da postoji slika tebe, Soteta kako drzite pehar posle Prokuplja a ispod Vas da kleciv Taskovic i Djordjijevic.

A znate li dragu Vranjanci zasto nase RK Vranje ne igra sa Bazel. Pa zato sto nemamo igrace ovija danovi ce gi kupujemo. Vranjski igraci koji su rodjeni u Vranje nisu za Vranje, nemaju mesto ima bolji, a i jeftini su.

Pre desetak dana u nasem gradu gde su rodjeni boravili su vranjski rukometasi, mladi reprezentativci Stefan i Mateja Dodic, osvajaci bronze na evropskom prvenstvu. Nisu ih udostojili da ih prime i cestitaju sto su decaci na svakom koraku promovisali Vranje.
Mogli su da se smeju jer su bas lepi a mi da uzivamo u tu fotogenicnost sramota.
Nisu hteli a i smeli jer bi decaci rekli ko ih je stvorio a to je pok. profesor Nikolic i legenda vranjskog rukometa Arizanovic.

Pored Stefana i Mateje Dodica u rodni grad su boravili i sledeci vranjski rukometasi za koje nema mesta u RK VRANJE.
DARKO milenkovic
Vladan Arizanovic
Djordje Colovic
Petar Petrovic
Dusan Petrovic
Milos Kostic
Filip Kostic
Mihajlo Mladenovic
Darko Arsic

Da li Radnici Sportskog saveza mogu da imaju depozite u bankama, i za kratko vreme kvadrate, kuce, stanove itd.
Proci ce sila treba zivetu u ovom gradu doduse ti nikad i nisu prosetali vranjskim ulicama i videli kako se zivi.

Najnovije vesti