Premijera predstave Boing Boing u četvrtak u vranjskom teatru

Premijera predstave "Boing Boing", u režiji Dragana Živkovića Durgeta i produkciji Glumačke trupe "Optimisti", biće održana u četvrtak 26. decembra u Pozorištu Bora Stanković u Vranju.

Komad Marka Kamoletija "Boing Boing" inače je veoma popularan u svetu.

Premijerno je izveden više od dvesta puta.

U pitanju je klasičan francuski vodvilj sa akcentom na stil i način života Pariza u drugoj polovini prošlog veka.

- Pozivamo vas da se svi dobro zabavimo na premijeri i da nas svojim prisustvom podržite u nameri da kulturni život grada obogatimo, makar i najskromnije, onoliko koliko mi znamo i umemo - poručuju "Optimisti" uoči premijere.

Ovom predstavom amaterska trupa "Optimisti", koju predvodi Petar Milosavljević iz Vranja, obeležiće pet godina postojanja i rada.

Sa skromnim budžetom "Optimisti" su, od 2014 godine do danas, snimili igrani dugometražni film "Gde je tu pravda", više edukativnih, promotivnih i muzičkih spotova, dokumentarac "Drvo" i realizovali pet pozorišnih predstava.

KAMOLETI

Mark Kamoleti (1923-2003) je bio francuski komediograf. Napisao je 40 drama koje su prevođene na osamnaest jezika i profesionalno izvedene u pedeset pet zemalja. Procenjuje se da je oko 20 miliona ljudi videlo njegove predstave, a 500 miliona je videlo snimljene verzije po njegovim komadima. Kamoletijeve komedije se bave temama seksa, odnosa i tajni.

Premijera "Boinga" biće šesta u nizu.

Na sceni će biti sedmoro glumaca.

Komad je uvršten u repertoar pozorišta na Omladinskoj sceni, a prva repriza očekuje se u januaru 2020. godine.

Predstavu je logistički i partnerski pomoglo Pozorište Bora Stanković u Vranju.

Premijera je zakazana za četvrtak u 20 časova, a cena ulaznice je 300 dinara.

LUIS I KERTIS

Boing boing Marka Kamoletija je hit komedija 60-ih godina prošlog veka. Prve predstave u Londonu i Parizu igrale su se dvadeset godina. Komad je premijerno izveden više od 200 puta, a snimljena su i 4 filma od kojih je najpoznatiji sa Džeri Luisom i Toni Kertisom u glavnim ulogama. Interesantno je da je originalni tekst toliko često adaptiran i prilagođavan podneblju, pa su se predstave vrlo često udaljavale od onog što on suštinski jeste - vodvilj. Oživljavanje duha Pariza šezdesetih godina prošlog veka daje predstavi poseban stil, jer ovaj komad najbolje funkcioniše u kontekstu vremena u kojem je i napisan, a to je vreme velikih promena - pojava hipi pokreta, rušenja seksističkih i rasističkih tabua, razvitka televizije i popularne kulture. Matematički precizna, smeštena u Pariz tog vremena, predstava Boing Boing je smešna, ali i poetična priča.

Najnovije vesti