Preko granice sa zlatom vrednim 15.500 evra FOTO

Vranje - Pokušaj krijumčarenja više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost preko 15.500 evra, otkriven je na graničnom prelazu Strezimirovci prema Bugarskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

- Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika.

Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, devetnaestogodišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i žena (49) sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli.

Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli preko 500 grama zlatnog nakita - navodi se u saopštenju.

Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjena je na 15.580 evra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven, dodaje se.

- S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 evra - navodi se u saopštenju.

Granični prelaz Strezimirovci smešten je u blizini Surdulice i predstavlja alternativan prelaz koji uglavnom koriste putnička vozila tokom sezone odmora, koja su se uputila u Bugarsku ili prolaze kroz Bugarsku ka Grčkoj.

Najnovije vesti