Automobil pun bojeve municije otkriven na prelazu Strezimirovci

Carinici su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Strezimirovci otkrili automobil pun bojeve municije, saopšteno je iz Uprave carine.

- Municija je otkrivena u automobilu bugarskih registarskih oznaka kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru.

Reč je o bugarskim državljanima, 28-godišnjem vozaču i 24-godišnjem suvozaču, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posetu.

Detaljnim pregledom BMW-a H5 kojim su doputovali do granice, utvrđeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi 32 bojeva metka marke ''Magtech'' kalibra 9mm, dok je u kaseti iza ručice menjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke ''Luger 9mm''.

Potom su službenici detaljno pregledali i prtljažnik vozila, u kome je ispod jednog ranca i podnog poklopca, otkriveno i 2 para neprijavljenih registarskih oznaka.

Mladić koji je upravljao automobilom potvrdio je službenicima na prelazu da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca.

Kako je reč o naoružanju, sva otkrivena municija predata je policiji u dalju nadležnost - navodi se u saopštenju carine.

Najnovije vesti