Gasni pištolj i ekstazi zaplenjeni na Strezimirovcima

Neprijavljeni gasni pištolj sa pripadajućom municijom i tablete ekstazija zaplenili su carinici na izlazu graničnog prelaza Strezimirovci ka Bugarskoj.

- Neprijavljeno oružje otkriveno je u prepodnevnim časovima kada je na red za kontrolu stigao "citroen" nemačkih registracija kojim je iz te zemlje, čiji je državljanin, ka matičnoj Turskoj sam putovao jedan 21-godišnjak.

Carinici su prvo u vratima kod vozačevog sedišta pronašli kutiju sa 27 metaka gasne municije kalibra 9 mm marke "knall".

Nastavili su potragu za oružjem koje su pronašli ispod suvozačevog sedišta - navode iz Carine.

Reč je o gasnom pištolju marke "NKR30" od 9 mm, sa okvirom u kome se nalazilo još 14 metaka gasne municije.

- Samo 15 minuta kasnije carinici su pronašli i dve tablete ekstazija sakrivene u jednom BMW-u nemačkih registracija kojim se iz Nemačke ka domovini uputio bračni par nemačkih državljana turskog porekla sa dvoje maloletne dece.

Pregledom torbice vozača, koja se nalazila na zadnjem sedištu, otkrivena je kesica sa dve tablete tamnosive boje u obliku srca.

Detektor za otkrivanje opijata potvrdio je sumnju carinika da se radi o tabletama ekstazija, demantujući tako vozačevu suprugu koja je tvrdila da je reč o tabletama za potenciju - navode Carine.

Granični prelaz Strezimirovci smešten je u blizini Surdulice i predstavlja alternativan prelaz koji uglavnom koriste putnička vozila tokom sezone odmora, koja su se uputila u Bugarsku ili prolaze kroz Bugarsku ka Grčkoj.

Najnovije vesti