Predstava Igra vranjskog pozorišta povodom Dana Vranja u Beogradu

Vranjsko Pozorište Bora Stanković gostovalo je sa predstavom "Igra" Semjuela Beketa u Beogradskom dramskom pozorištu, povodom "Dana Vranja" u Beogradu.

Glumci Žetica Dejanović, Tamara Stošić i Marko Petričević nadahnuto su, pod rediteljskim vođstvom Ane Grigorović, izveli predstavu koju kritika šire posmatra u kontekstu ogromnih napora vranjskih pozorišnih entuzijasta da bez "dasaka koje život znače", koje je progutao požar u vranjskom teatru još 2012. godine, ne prestaju sa svojim, inače šire zapaženim predstavama i uspesima.

Predstavu su iz publike gledali gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik Udruženja Vranjanca u Beogradu „Žuto cveće“ prof. dr Dragan Mikić.

- Prisutni su bili brojni članovi Udruženja, Vranjanci koji žive u Beogradu i prijatelji našeg grada, koji su toplo primili predstavu i dugim aplauzom nagradili glumce i autore - saopštilo je Udruženje Vranjanca.

U subotu je u Beogradu održano i tradicionalno "Vranjsko veče".

U programu su učestvovali glumac Dragan Stanković sa folklornom trupom, vokalni solisti Čeda Marković, Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace, Slobodan Jovanović Cobi, Kolorado bend i trubački orkestar Nenada Mladenovića.

Najnovije vesti