Potvrđeno: Predsednik Srbije na svečanosti otvaranja pozorišta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće gost Vranja na svečanom otvaranju obnovljenog Pozorišta Bora Stanković, saopšteno je u nedelju preko zvaničnog veb sajta lokalne samouprave.

Ceremonija otvaranja zakazana je za ponedeljak 21. oktobar u 19.30 časova.

Nema zvanične potvrde da će otvaranju prisustvovati premijerka Ana Brnabić i pojedini ministri u vladi, ali takve informacije nezvanično stižu do novinara.

Na otvaranju će biti izvedena opera Koštana Petra Konjovića u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu, a u režiji Juga Radivojevića, reditelja koji je ponikao u vranjskom teatru.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici lokalne samouprave najavljeno je da će izvođenje opere moći da gledaju i zainteresovani Vranjanci koji ne uspeju da obezbede kartu i to preko video bima na Trgu Staniše Stošića.

Dan uoči otvaranja, u nedelju 20. oktobra, za učenike vranjskih škola biće izvedena dečja opera "Bastijen i Bastijena" Narodnog pozorišta u Beogradu, a dan nakon svečanog otvaranja, u utorak 22. oktobra domaći ansambl premijerno će izvesti "Nečistu krv" u režiji Juga Đorđevića, takođe reditelja poreklom iz Vranja.

Od 23. do 28. oktobra, posle sedam godina pauze, u zgradi vranjskog teatra održaće se Borini pozorišni dani, festival na kome će biti odigrano šest predstava na večernjoj sceni, uz bogat prateći program.

Najnovije vesti