Potpredsednica Bugarske na okruglom stolu u Vranju

Okrugli sto o temi "Kuluturna diplomatija i mladi – most razvoja bugarsko srpskih odnosa“, održaće se 28. septembra u konferencijskoj sali hotela Royal Putnik u Vranju, potvrdio je za Vranje News predsednik Bugarsko srpskog centra u Vranju Darko Anačkov..

"Ovim povodom ugostićemo potpredsednicu Republike Bugarske Ilijanu Jotovu, diplomatske misije u Srbiji i Bugarskoj, ambasadora Bugarske u Srbiji Petka Dojkova, generalnog konzula u Nišu Dimitra Caneva i ambasadora Srbije u Bugarskoj Željka Jovića.

U četvrtak ću imati sastanak sa ambasadorom Srbije u Sofiji Željkom Jovićem.

Razgovaraćemo o okruglom stolu i njegovom učešću.

Diplomate će otvoriti temu 'Diplomatska predstavništva Srbije i Bugarske kao značajan faktor međusobnog poverenja i razumevanja'.

Jedna od učesnica biće pomoćnica ministra turizma i omladine Ivana Antonijević, koja će govoriti o mladima kao neizostavnoj karici u građenju evropske budućnosti Balkana, kulturnom turizmu i njegovom značaju za razvoj bugarsko-srpskih odnosa.

Još uvek nemamo potrvrdu ko će biti predstavnik Predsedništva Srbije.

Učesnici će biti i direktori srednjih škola sa kojima je Bugarsko srpski cenar ostvario saradnju na ovom projektu, kao i direktorka Državnog kulturnog instituta pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Bugarske i direktorka Izvršne agencije za Bugare u inostranstvu.

Očekujem da nakon diskusije donesemo određenje zakljčke i smernice za unapređenje bugarsko-srpskih odnosa i da dogovorimo prve korake koji će se implementirati u bližoj budućnosti", rekao je Anačk9v za Vranje News.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...