Postupak protiv predsednika Dveri zbog oštećenja cerade na zgradi pozorišta

Vranje - Boško Obradović, lider Srpskog pokreta Dveri, pozvan je da pred čačanskim Osnovnim javnim tužilaštvom da izjavu u svojstvu osumnjičenog za učinjeno krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, povodom događaja iz kampanje bojkota izbora u Vranju kada je na imitaciji fasade od cerade kod Pozorišta grada sprejom ispisao reč "bojkot" i okačio papirnu tablu sa natpisom "Trg Vučićevih laži", saopšteno je iz ove stranke

- Ova krivična prijava samo je nastavak političkog progona od strane vlasti koja želi da pošalje poruku građanima da će svaki vid pobune biti strogo kažnjen.

Glavni način vladavine ovog režima je vladanje strahom i pritiskanjem svakoga ko pokaže spremnost da se suprotstavi jednoj nedemokratskoj i kriminalnoj vlasti - navode iz Srpskog pokreta Dveri.

U saopštenju se dodaje da Dveri "ostaju posvećene opozicionom delovanju".

- Nećemo stati bez obzira na sve pritiske i progone kojima smo kao pokret izloženi od strane aktuelne vlasti.

Sve ima svoj kraj pa i vladavina Aleksandra Vučića i SNS, a onda će svi oni u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, policiji, tužilaštvu i sudstvu koji su zaista kršili zakon, krali i sprovodili bezakonje morati za to i da odgovaraju.

Jedini način da u Srbiji dođemo do pravde jeste lustracija – zabrana bavljenja politikom i obavljanja javnih funkcija za one koji su se ogrešili o zakon i nezakonito obogatili zloupotrebljavajući službeni položaj - navode Dverjani.

PETI POSTUPAKA

Iz Dveri konstatuju da je "u toku sudski progon pokreta od strane vladajućeg režima jer su u toku prekršajni i krivični postupci protiv 20 članova i pristalica Dveri, među kojima je i predsednik, kao i predsednik i potpredsednik Izvršnog odbora Dveri".

- U pitanju su sudski progoni vezani za suprotstavljanje izbornoj krađi na lokalnim izborima u Lučanima 2018. godine, kao i učešće na raznim protestima i demonstracijama u Beogradu 2019. i 2020. godine. Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović već ima tri sudska postupka u Prekršajnom sudu u Beogradu za organizaciju protestne šetnje na velikom opozicionom mitingu 13. aprila i "Slobodnoj zoni" ispred Predsedništva 4. maja prošle godine, kao i protesta ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine, za šta ga sve tereti Ministarstvo unutrašnjih poslova. Sa druge strane, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu 17. novembra počinje suđenje Bošku Obradoviću i još trojici članova Dveri pod optužnicom za učinjeno krivično delo nasilničko ponašanje nad Zlatiborom Lončarom i Marijanom Rističevićem, za koje je zaprećena kazna od 6 meseci do pet godina zatvora - navode iz Dveri.

Najnoviji postupak zbog dešavanja u Vranju je peti protiv Boška Obradovića.

Najnovije vesti